Gratis smartphone app voor filmtheaters en onafhankelijke bioscopen in Nederland

Het Europese project Support your local Cinema (SylC) steunt filmtheaters in Europa met gepersonaliseerde smartphone apps. SylC heeft inmiddels voor meer dan 50 bioscopen in Duitsland, Engeland en Frankrijk een gratis app ontwikkeld, en biedt deze nu ook aan voor de Nederlandse filmtheaters.

De smartphone app (beschikbaar voor Android én iPhone toestellen) heeft simpele en efficiënte functies, waaronder het weergeven van filmlijsten, aanvangstijden en filminformatie. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om online kaarten te bestellen. De Facebook Connect-functie geeft filmtheaters de kans om direct met hun publiek te communiceren en daarnaast een nieuwe manier om (trouwe) bezoekers extra’s te bieden. Virtuele communicatie met nieuwe bezoekers wordt makkelijker door de snelheid en het gemak waarmee films aanbevolen en gedeeld kunnen worden.

De app wordt voor ieder filmtheater op maat gemaakt door SylC, een proefproject met steun van het  MEDIA programma. Het project wordt gecoördineerd door moviepilot (www.moviepilot.de), de grootste film-community van Duitsland. De apps worden geprogrammeerd door Tyclipso uit Dresden (www.tyclipso.net). De Nederlandse media-content provider Hyper-Leap (het bedrijf achter www.biosagenda.nl) verzorgt al de informatie die via de Nederlandse app te vinden is.

Drie filmtheaters in Nederland profiteren nu al van de app. Dit zijn Filmtheater Fraterhuis in Zwolle, Heerenstraat Theater in Wageningen en Filmhuis de Keizer in Deventer. Een volledige lijst van alle bestaande smartphone apps is op http://supportyourlocalcinema.com/page/cinema-apps te vinden.

Bron: MEDIA Desk Nederland