KLIK! festival op zoek naar korte animatiefilms

Nog één week de tijd is er om je film in te zenden voor de competitie van het KLIK! Amsterdam Animation Festival.

Vul snel het deelnameformulier online in en stuur een DVD’tje van je film mee, want inzenden kan nog tot en met 1 juli, in de categorieën korte films, studentenfilms, in opdracht gemaakte films en (nieuw dit jaar!) stereoscopische films.

Alle ingezonden films dingen automatisch mee naar de Political Animation Award, de Amsterdam Audience Award, the Young Amsterdam Audience Award en de Mopti Audience Award. Bovendien kun je ook nog eens terecht komen in het jaarlijkse overzichtsprogramma van de recente oogst van Nederlandse bodem: Hollandse Nieuwe. Korte animatiefilms zijn geldig wanneer ze gemaakt zijn na 1 januari 2010 en niet langer zijn dan 25 minuten. Meer informatie is te vinden op de website van het festival.

De 5e editie van het KLIK! Amsterdam Animation Festival zal van 7 tot 11 november 2012 plaats vinden in zijn spectaculaire nieuwe locatie, het filminstituut EYE te Amsterdam. De beste, leukste, meest ontroerende en grappigste animatiefilms zullen er vertoond worden, samen met interessante masterclasses, programma’s die het thema van dit jaar (‘geweld’) uitgebreid van alle kanten zullen belichten, feestjes die legendarisch zullen worden, fijne muziek voor de oren, speciale stereoscopische animatie, onverwachte verrassingen en nog veel, veel meer.

Bron: Animatieblog.nl