Marc Adriani nieuwe directeur BNN

Marc Adriani treedt na de zomer aan als directeur bij BNN. De huidige directeur, Lucas Goes, maakt de overstap naar Endemol Nederland Mediagroep waar hij de functie van adjunct-directeur gaat vervullen.

Adriani is momenteel nog directeur van platenmaatschappij EMI Music Netherlands en is al eerder bij BNN werkzaam geweest: als programmacoördinator Radio en later adjunct-directeur. Hij bleef als bestuurslid aan de omroep verbonden en presenteerde elke vrijdag Het Platenpaleis op Radio 2.

BNN-voorzitter Patrick Lodiers: “Gelukkig weet ik dat er met Marc als algemeen directeur zeer luide, opwindende en mooie toekomstmuziek voor BNN zal klinken. Luister maar naar het Lust for Life-gevoel in Marc’s programma Het Platenpaleis! Lucas is een onwaarschijnlijke rots in de branding geweest voor BNN. We gunnen Endemol ook deze rots, maar gaan hem heel erg missen.”

Goes begon zijn carrière als programmamaker bij Veronica’s Countdown en werkte in de jaren 90 als secretaris van het NOS-bestuur. Na een periode als projectleider in de (arbeidsmarkt-)consultancy gewerkt te hebben, werd hij in 2000 door BNN-oprichter Gerard Timmer gevraagd voor de directie van BNN. Lucas begon als adjunct- en zakelijk directeur en is sinds 2007 algemeen directeur.

Goes heeft er alle vertrouwen in dat hij BNN in goede handen achter laat: “Een unieke omroep en een bijzonder bedrijf als BNN, daar ga je niet zo maar weg. Daar moet wel een enorme uitdaging tegenover staan. Die heb ik gevonden bij Endemol Nederland Mediagroep, een prachtig en dynamisch bedrijf met een geweldige staat van dienst, midden in het medialandschap. Daarnaast, een jongerenomroep moet voor en achter de schermen blijven verjongen, daar hoort deze stap ook bij. Met Marc Adriani aan het roer heb ik er alle vertrouwen in dat hij de club naar de volgende fase van het bestaan kan loodsen.”

Bron: BNN