Vier ultrakorte Nederlandse animatiefilms voor de grote zomerreleases in de Pathe bioscopen

Vanaf juli worden in de 21 Pathé bioscopen met 159 zalen in het voorprogramma van de grote zomerfilms, vier nieuwe korte Nederlandse animatiefilms vertoond.

Een groot bioscooppubliek kan nu genieten van deze ultrakorte animatiejuweeltjes van maximaal 2 minuten:

Kiekje
van Arthur van Merwijk
Chopper van Lars Damoiseaux
Granny Lane van Daniël Dugour
Aurora van Aimée de Jongh

De vier films die sterk verschillen in stijl en techniek werden door het Nederlands Filmfonds in samenwerking met Pathé geselecteerd.

Kiekje is als eerste te zien in het voorprogramma van Madagascar 3, in de Nederlandse en originele versie vanaf 12 juli in voorpremière. De film Aurora komt voorafgaand aan de film Abraham Lincoln: Vampire Hunter, vanaf 2 augustus. De programmering van de overige titels wordt binnenkort bekend gemaakt op de websites van Pathé en het Filmfonds.

De leader/promo van het Ultrakort voorprogramma is dit jaar gemaakt door animatiestudio Mooves.

Het is het derde jaar dat een serie ultrakorte animatiefilms gedurende de zomerperiode bij Pathé vertoond wordt. De eerste twee series Ultrakort zijn samen door ruim één miljoen bezoekers bekeken in de bioscoop, in het voorprogramma van onder meer Shrek Forever After, The Last Airbender, De Smurfen en Rise of the Planet of the Apes. De Nederlandse animatiefilm wordt internationaal zeer gewaardeerd en valt op toonaangevende festivals vaak in de prijzen.

Bron: MVSP