Nederlands filmproject LUNA geselecteerd voor Berlinale Residency

Het Nederlandse filmproject LUNA van regisseur Sacha Polak en scenarioschrijver Helena van der Meulen is geselecteerd voor de Berlinale Residency, het nieuwe internationale opleidingsprogramma van het filmfestival van Berlijn. Polak is uitgenodigd om vier maanden naar Berlijn te komen.

De Berlinale is een van de grootste filmfestivals in de wereld. Een internationale jury bestaande uit filmproducenten, festivalprogrammeurs en salesagents als Thomas Hailer, Simon Ofenloch, Michael J. Werner en Vibeke Windeløv hebben zes deelnemers en hun projecten uitgekozen voor deze eerste editie van de Berlinale Residency.

Het programma biedt deze zes regisseurs de mogelijkheid naar Berlijn te komen en  van september tot december 2012 aan de film te werken met mentoren en markt-experts en samen met hun producenten de productie- en distributiestrategieën op te zetten. Het doel is hun film niet alleen een festivalroulatie te geven, maar ook voor te bereiden op een succesvolle (inter)nationale theaterrelease.

LUNA is een muzikale roadmovie over zangeres Luna, die na het verongelukken van haar vriend de grip op zichzelf en het leven kwijtraakt.

LUNA is geschreven door Helena van der Meulen, die ook het script schreef van HEMEL (2012), het speelfilmdebuut van Sacha Polak, en waarvoor zij in februari dit jaar tijdens de Berlinale de Fipresci Award ontvingen.
LUNA wordt geproduceerd door Marleen Slot van Viking Film en komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds. De film zal in de Benelux worden uitgebracht door filmdistributeur Cinéart.

Bron: EYE