NFTA 2012: aankomende films van de Filmacademie op je iPhone

Wat heeft de volgende generatie eigen filmmakers voor ons in petto? De Filmacademie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft samen met ontwikkelaar 3po.nl een iPhone-app uitgebracht waarin je het werk van de studenten kan bekijken. De applicatie, verbonden aan het Filmacademie Festival van 2 tot en met 15 juli, biedt informatie over de films die gemaakt worden en trailers waardoor je al van de films kan proeven.

De applicatie verdeelt de projecten onder in drie verschillende secties: Bachelor, Master en Eindwerk, waarbij de middelste op moment van schrijven nog geen filmtitels bevat. In de andere secties valt op hoeveel afwisseling er in de projecten zit. ‘Wij zijn er klaar voor’ toont een trailer van een filmcrew die een avondje in een Occupy-tentje vertoeft, Magnesium gaat over een turnster op weg naar een titel in de knoei met een abortus en iets heel anders is weer de duistere kinderfilm De Club van Lelijke Kinderen.

Bij praktisch elke film zie je een trailer of kan je stills van de film bekijken, en onder de titel in het overzicht zie je ook hoe lang de film duurt – meestal tussen de 20 en 30 minuten. Daarnaast zie je wie er meewerkt aan een project en wanneer de film gedurende het Filmacademie Festival wordt getoond. In de sectie Van dag tot dag, kan je dat ook terugzien. Je drukt op een blok op een dag en ziet welke films erin worden uitgezonden. De nieuwssectie van de app staat, net zoals de Master-sectie, nog duidelijk in de kinderschoenen.

Bron:  iPhoneclub