DDG Avond over succesvol ondernemerschap & presentatie Broodfonds

Op maandag 25 juni is in het kader van het DDG Festival van het Ondernemen alweer de laatste bijeenkomst. Als regisseur maak je niet alleen mooie producties, je bent ook ondernemer en verantwoordelijk voor je eigen bedrijf. Deze avond gaat over hoe je dat het beste kunt doen en waar de mogelijkheden en kansen liggen.

Tijs van den Boomen, naast columnist (NRC & De Groene Amsterdammer) ook auteur van o.a. ZZP 2012: Handboek Voor Zelfstandigen en Eigen Baas, vertelt waar je aan moet denken als zzp-er. Een greep uit de onderwerpen:
Gezonde bedrijfsvoering hoe doe je dat? Hoe bescherm je je ideeën? Moet je bang zijn voor de fiscus? Een aanmaning helpt niet wat nu? Over: verzekeringen, contracten, maar ook: waarom kloppen mijn planningen nooit?
Omgaan met de opdrachtgever. Wat te doen als de opdrachten teruglopen; wat doe je voor niks en  wanneer stap je naar de rechter?
Hoe overleef je als kunstenaar in tijden van crisis: Kun je zonder plan B? Wat kun je leren van je concurrenten? Wat zijn tekenen dat het mis gaat?

Daarna geven Biba Schoenmakers en André Jonkers een uitgebreide presentatie van het Broodfonds. Een eenvoudig en betaalbaar alternatief voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zelfstandige ondernemers. Pieter Hilhorst schreef hierover in de Gazet Online: ‘Regisseurs zijn ook vaak zzp’ers. Ook zij hebben vaak geen verzekering tegen ziekte. Het zou daarom een mooi idee zijn als er een broodfonds komt speciaal voor regisseurs. Met een broodfonds wordt het ook wel eens winter, maar je hebt veel minder last van de kou.’ Het leek de DDG een goed moment om het initiatief te nemen makers bij elkaar te brengen en over het Broodfonds nader te informeren. Lees Hilhorst: http://www.directorsguild.nl/gazetonline_artikelen/view/168/1/het_broodfonds.html)

Als je interesse hebt om te komen, meld je dan aan op: info@directorsguild.nl.

Mocht je specifieke vragen willen voorleggen aan Tijs van den Boomen, mail ze naar ons, dan geven wij dit aan hem door.

Na afloop bieden wij graag een drankje aan.

Datum: maandag 25 juni
Tijd: 19.30 tot 22.30 uur (met na afloop een borrel)
Locatie: EYE Film Instituut, EYE-lounge, IJpromenade1, Amsterdam

Het DDG Festival van het Ondernemen wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Nederlands Filmfonds en het Lira Fonds.

Bron: DDG