Young Art presenteert festival voor de korte film

Tygo Gernandt, Martin Koolhoven en een nieuwe generatie filmmakers

Op maandag 9 juli gaat de vierde editie van het YAKFA Film Festival van start. Tijdens deze filmdagen zal op verschillende locaties in de IJmond de korte film centraal staan. Rode draad van het festival is een competitie voor jonge filmmakers. Zij strijden in twee categorieën om diverse prijzen en natuurlijk de felbegeerde Young Art Korte Film Award. Bij de wedstrijd wordt onderscheid gemaakt tussen jonge makers zonder filmopleiding en studenten aan een kunst- of filmacademie.

Op maandag 9 en dinsdag 10 juli zullen de voorrondes voor respectievelijk amateurs en semiprofessionals plaatsvinden. In bioscoop Cineworld in Beverwijk bepalen een vakjury en het publiek welke films er doorgaan naar de finale op het Young Art Festival van 20 en 21 juli. De vakjury voor de YAKFA bestaat dit jaar uit onder meer: animator Balder Westein (Bos Bros), producent San Fu Maltha (Alles is Liefde), recensent Hans Beerekamp (NRC) en acteur Tygo Gernandt (Van God Los).

Een nieuwe toevoeging aan het YAKFA Film Festival is de avond waarop korte films van professionele makers getoond worden. Op woensdag 11 juli krijgt het publiek de zogenaamde ‘shorts’ te zien van onder andere Eddy Terstall (Zusje, Simon) en actrice Sanne Vogel. De films zijn te zien in een tot-huis-verbouwd kerkje aan de Prinsesselaan in Beverwijk.

Als kers op de taart organiseert de YAKFA op donderdag 12 juli een bijzonder programma in het Thalia Theater in Velsen. De zes films die voor de finale van de YAKFA 2012 geselecteerd zijn, zullen worden getoond en hun makers geïnterviewd.  Tenslotte zal regisseur Martin Koolhoven (Het Schnitzelparadijs, Oorlogswinter) de avond besluiten met een lezing over het filmvak. Voorafgaand aan het programma kan worden genoten van een exclusief filmdiner.

Het YAKFA Film Festival is, met uitzondering van het filmdiner, gratis toegankelijk. Het aantal kaarten is beperkt, dus reserveren wordt aangeraden. Voor meer informatie en het plaatsen van reserveringen, zie: www.yakfa.nl.

Evenement: YAKFA Film Festival
Data:
Maandag 9 t/m donderdag 12 juli 2012
Maandag 9 juli om 19.30 uur in Cineworld, Beverwijk
Dinsdag 10 juli om 19.30 uur in Cineworld, Beverwijk
Woendag 11 juli om 20.00 uur in de Prinsesselaan in Beverwijk
Donderdag 12 juli om 19.00 uur in het Thalia Theater in Velsen
Toegang: Gratis, exclusief het filmdiner op 12 juli (€ 25,-)

Bron en meer info:          www.yakfa.nl