NFF Online Competitie is van start!

Het Nederlands Film Festival roept filmmakers op om hun korte films van maximaal vijf minuten in de categorieën fictie, animatie, documentaire, videoclip en de nieuwe categorie innovatief in te sturen voor de NFF Online Competitie (voorheen NOFF). Deze online filmcompetitie beleeft dit jaar haar zevende editie op YouTube.

Filmmakers kunnen hun korte films voor 1 augustus 2012 inschrijven en op eenvoudige wijze via YouTube uploaden. Vorig jaar werden er 351 films ingezonden en uiteindelijk 86 films geselecteerd.

De geselecteerde films zijn te bekijken op het NFF-kanaal op YouTube: www.youtube.nl/nff. In 2008 gingen YouTube en het NOFF een samenwerking aan die ook in 2012 wordt voortgezet. Met ruim 28.000 stemmen en bijna 200.000 views in 2011 was de online competitie zeer succesvol te noemen.

Holland Doc 24 en UPC
Voor de verschillende prijzen gaat de NFF Online Competitie een samenwerking aan met verschillende partners. UPC, een van de hoofdsponsors van het Nederlands Film Festival, verbindt zijn naam aan zowel de categorie fictie, animatie als de nieuwe categorie innovatief. Het NFF en UPC willen graag met deze nieuwe categorie vernieuwende vormen van digitale beeldcultuur zoals transmediale en interactieve projecten, augmented reality, apps, locative media projecten, urban screens en mapping een platform bieden. Ook verbindt UPC zijn naam aan de publieksprijs. Het digitale documentaire kanaal Holland Doc 24, koppelt zijn naam voor het vierde jaar aan de categorie documentaire. Aan deze categorieën is een geldbedrag van € 2.500,- verbonden.

Vakjury
Een vakjury van film- en internetprofessionals bepaalt de winnaars van de UPC Fictie Prijs, UPC Animatie Prijs, UPC Innovatie Prijs, de Holland Doc 24 Documentaire Prijs en de Videoclip Prijs. Het Nederlandse publiek kiest de winnaar van de UPC Publieksprijs in september 2012 op basis van stemmen die zij op YouTube uitbrengt. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Nederlands Film Festival.

De NFF Online Competitie is onderdeel van het Nederlands Film Festival, dat van 26 september tot en met 5 oktober plaatsvindt in Utrecht.