Filmproducent Jos van der Linden overleden

Filmproducent Jos van der Linden is in de nacht van zondag op maandag in zijn slaap overleden.

Dat heeft regisseur Job Gosschalk, die veel met Van der Linden samenwerkte, maandag gemeld.

Van der Linden, die 64 jaar oud werd, werkte veertig jaar als (uitvoerend) producent aan een groot aantal bekende Nederlandse films. Titels waaraan hij meewerkte waren Zwartboek, Spetters, Ik ben Joep Meloen, Alle Tijd en De aanslag.

Oscar

Die laatste werd in 1987 bekroond met een Oscar voor beste buitenlandse film.

Gosschalk prijst Van der Linden als ”een zeer eigenzinnige filmproducent van de oude stempel, in de positieve zin van het woord. Als hij in een project stapte, dan vocht hij als een leeuw voor zijn makers en acteurs. En daar moest alles voor wijken.”

De producent was getrouwd met regisseur Anne van der Linden.

Door: ANP