Verkiezing eerste EFA Young Audience Award op zondag 10 juni EYE

Aanstaande zondag vindt de Young Audience Film Day plaats; op 10 juni zullen drie films die voor de eerste Young Audience Award van de European Film Academy zijn genomineerd in zes verschillende Europese steden gelijktijdig aan een jong publiek van 10 – 13 jaar vertoond worden.

De genomineerde films  KAUWBOY van Boudewijn Koole (Nederland), BLUE BIRD van Gust Van Den Berghe (België) en SISTER van Ursula Meier (Frankrijk/Zwitserland)  zijn te zien in EYE Film Instituut Nederland in Amsterdam en in Belgrado, Kopenhagen, Erfurt, Norrköping en Turijn.

Voor de jonge filmliefhebbers is een heel dagprogramma samengesteld. Tussen de films alle gelegenheid om met elkaar over de films te praten.  Aan het eind van de dag kiezen ze hun favoriete film. Cameraploegen zijn aanwezig om verslag te doen en clips van de eerste Young Audience Film Day zullen snel online te zien zijn.

De juryleden Katelijne (10) en Nora (11) zullen vanuit Amsterdam de keuze van de Nederlandse kinderen live via een Skype video verbinding met Erfurt (Duitsland) bekendmaken aan TV gastheer Juri Tetzlaff. Vanaf 20:00 uur kan men de ceremonie van deze Europese verkiezing via een live stream op www.europeanfilmawards.eu volgen en zien wie de uiteindelijke winnaar is van de EFA Young Audience Award 2012.

Het bijzondere initiatief ter gelegenheid van de 25e European Film Awards vindt plaats in samenwerking met de volgende zes partners:
EYE Film Instituut Nederland, Film Center Serbia (Servië), Danish Film Institute (Denemarken), Deutsche Kindermedienstiftung Goldener Spatz (Duitsland), Swedish Film Institute (Zweden) en Museo Nazionale del Cinema (Italië).

De European Film Academy Young Audience Award wordt georganiseerd en gepresenteerd  door de European Film Academy en EFA Productions met de steun van Mitteldeutsche Medienförderung (MDM). De nationale Young Audience Film Day  wordt georganiseerd met de inzet van de respectievelijke partners; in Nederland EYE Film Instituut Nederland.  De officiële vertaal-partner is English Express. Online wordt ondersteund door Kulturserver.de

Bron: MVSP