Food Film Festival naar Eindhoven deze zomer

Na twee succesvolle edities, maakt het Food Film Festival deze zomer een uitstapje naar Eindhoven. Vanaf 30 juni t/m 30 september is in het Designhuis in Eindhoven de tentoonstelling ‘De Etende Mens’ te zien.

Curator is eetontwerpster Marije Vogelzang. Zij kijkt niet alleen naar de vormgeving van voedsel maar ook naar de culturele activiteit en de emoties die eten met zich mee kan brengen. In samenwerking met Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, heeft het Food Film Festival een zinnenprikkelend activiteitenprogramma samengesteld.

Activiteitenprogramma

Tijdens drie interactieve dagen presenteert het Food Film Festival films, workshops, lezingen en diners die je meevoeren in de wereld van Food Design, Snacks en Afval. Speciaal voor deze gelegenheid bekeken door een designbril.

FOOD DESIGN // ZATERDAG 21 JULI 2012
De film Food Design laat een wereld zien die voor velen nog onbekend is. Vaak zonder dat we het ons beseffen, wordt er flink gesleuteld aan ons eten. Waarom? Omdat het onze zintuigen en onze psyche streelt. Smaak, textuur, geur, geluid en kleur is bepalend voor hoe we ons eten ervaren. ’s Avonds organiseren we een 3-gangen diner waarbij jonge talentvolle chefs zich over het ontwerp van jouw bord buigen.

VETLKKR // ZATERDAG 25 AUGUSTUS
Een duik in de wereld van de snacks. Fastfood is zoveel meer dan een patatje oorlog of een frikadel. Fastfood kan ook een efficiënte, gezonde en sociale manier zijn van eten. Snacks geven een goed beeld van de eetcultuur, sociale omgangsvorm en nationale trots van een land. Zo hebben we in Nederland de kroket, die uniek is voor onze manier van snacken. Met o.a de film Aardappeleters, diverse sprekers  en natuurlijk snacks die je het water in de mond doen lopen.

AFVAL IS VOEDSEL // ZATERDAG 29 SEPTEMBER
De film Taste the Waste raakt een gevoelige snaar, hoe kunnen we rechtvaardigen dat we zoveel voedsel weggooien? Het Food Film Festival vindt dat het tijd is voor een tegenbeweging en organiseert daarom het grote Afval?! diner. We laten je zien dat er nog zoveel meer uit ons afval te halen valt.

Binnenkort volgen meer namen en updates over het programma. Houd in de tussentijd onze website en de website van het Designhuis in de gaten voor meer informatie.

De tentoonstelling ‘De Etende Mens’ laat zien hoe vormgevers door middel van design oplossingen kunnen aandragen voor de noodzakelijke veranderingen in onze voedselketen. Marije Vogelzang heeft ruim twintig werken naar Eindhoven gehaald om te laten zien wat de link is tussen voedsel en design. Een van die kunstenaars is Tomm Velthuis die ook dit jaar nog te zien was op het Food Film Festival met zijn project ‘Voedseltje spelen’.

Guerilla Gardening

Voorafgaand aan de tentoonstelling wordt in het Designhuis geëxperimenteerd met  Guerrilla Gardening. Iedereen is dan ook van harte welkom om vanaf 4 juni te komen planten en oogsten. Zo ontstaat er een fantastische groene loper voor de opening op 29 juni.

De Etende Mens – tentoonstelling over design en voedsel

Opening: vrijdag 29 juni

Open: 30 juni t/m 30 september 2012

Guerrilla Gardening 4 juni tot 28 juni (toegang gratis)

Openingstijden: dinsdag – zondag, 11:00 – 18:00 uur

Entree: €5, €3 studenten, kinderen t/m 14 jaar gratis,

Films: Gratis op vertoon van entreebewijs.

3-gangen Food Design diner: €35,-

Het grote Afval diner: €10,-

Aanmelden voor de diners via rsvp@premsela.org ovv Food Design of Afval en aantal deelnemers.

Bron: Food Film Festival