Studenten Zonder Geld wint kijkerspitch TV Lab

De kijkerspitch van BNN’s TV Lab is gewonnen door de 19-jarige Ruud ten Wolde. Zijn programma-idee, Studenten Zonder Geld, zal door BNN worden gemaakt en in augustus tijdens TV Lab worden uitgezonden.

Uit maar liefst vijfhonderd inzendingen kwam Ten Wolde als winnaar uit de bus. De afgelopen twee weken kon op tvlab.bnn.nl gestemd worden op één van de vijf finalisten.

Het format dat Ten Wolde instuurde gaat over studenten die kiezen voor een bijbaantje als SM-meesteres of medisch proefkonijn om torenhoge studieleningen te voorkomen. Hij bedacht dit nadat hij zelf geld had verdiend voor een minor op Bali door medicijnen te testen.

In de week van 13 tot en met 17 augustus trapt Nederland 3 het tv-seizoen af met TV Lab, een week vol vernieuwende, afwijkende en creatieve programma’s. Naast Studenten Zonder Geld experimenteert BNN tijdens TV Lab ook met een aantal andere programma’s, die nog bekend worden gemaakt. Studenten Zonder Geld wordt op woensdag 15 augustus om 22.30 uur uitgezonden. Een filmpje van het winnende programma is te zien op tvlab.bnn.nl.

Bron: BNN