Voor NBF-leden: uitnodiging DDG-ledenavond over het lezen van begrotingen & 2 workshops

De DDG organiseert, in navolging van vorig jaar, in het kader van het Festival van het Ondernemen op maandag 11 juni een Ledenavond over het lezen van begrotingen en op 18 en 20 juni twee workshops voor regisseurs. NBF-leden kunnen zich voor deze evenementen aanmelden.

DDG-ledenavond over het lezen van begrotingen op 11 juni
De beroepspraktijk van filmmakers vraagt steeds meer betrokkenheid van de maker bij de productionele kant van het filmproces. Eén van de onderdelen daarvan is het goed kunnen lezen van productiebegrotingen, zowel van speelfilms als van documentaires. In de meeste gevallen staat het regiecontract toe dat de regisseur inzage krijgt in de begroting. Veel regisseurs maken hier geen of weinig gebruik van.

Hoe lees je een begroting? En waar moet je als regisseur specifiek op letten? Maar ook: hoe grillig is soms de financiële kant voor de producent en hoe verloopt diens contact met de geldschieters, voor welke dilemma’s komt de film te staan?

Of zoals Ditteke Mensink vorig jaar zei over het doel van de bijeenkomst: ‘Dat we de standpunten van de producent leren begrijpen en met al die informatie beter voor ons zelf kunnen opkomen. Niet dat we hierna als regisseur onze mond houden, maar dat we hierna beter met onze producent kunnen overleggen en praten en ons deel van het proces in de hand kunnen houden‘.

Tijdens deze ledenavond loodsen documentaireproducent  Monique Busman (De Familie) en Hanneke Niens (KeyFilm) je stap voor stap door een documentaire- en een speelfilmbegroting. Zij zullen je alle financiele wegen laten zien die er bewandeld zijn tijdens de productie van de documentaire De echte jongensfilm van Katinka de Maar en de nieuwe speelfilm Silent City van Threes Anna.

Na afloop is iedereen van harte welkom om aan de bar van EYE een borrel te komen drinken.

Laat even weten of je komt op info@directorsguild.nl o.v.v. Ledenavond begrotingen.

Datum: maandag 11 juni
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: EYE Film Instituut, zaal 4, IJ-promenade 1, Amsterdam

Festival vh Ondernemen: twee workshops voor regisseurs

Tijdens het Festival van het Ondernemen organiseert de DDG twee middagen over het gebruik van social media en hoe regisseurs en hun producties daar van kunnen profiteren.

Middag over Personal Branding en Social Media
Regisseurs kunnen dankzij social media zelf een steeds grotere rol spelen in het onder de aandacht brengen van zichzelf als maker en hun projecten. Maar hoe doe je dat op een zo doeltreffend mogelijke manier? Tijdens deze middag vertellen Oliver de Leeuw en Salmaan Sana van Nameshapers (www.nameshapers.com) alles over het goed en effectief gebruik van social media. In deze workshop ‘Starten met social media’ leer je hoe je de interactie kunt aangaan met nieuwe klanten en publiek, relaties met je huidige publiek kan versterken en waar je de meeste aandacht aan moet geven. Oliver en Salmaan hebben jarenlange ervaring als trainers en brengen hun passie voor social media enthousiast over tijdens deze interactieve middag. Zij geloven dat écht goed gebruik van social media begint met het leren kennen van de ins en outs van Twitter, LinkedIn en Facebook – zowel voor persoonlijke als professionele doelen. De middag zal worden aangepast naar de wensen van de deelnemers. Dus laat bij je aanmelding vooral weten welke specifieke vragen je hebt en wat je van deze middag verwacht.

Datum: maandag 18 juni van 14:00 tot 17:00 uur
Locatie: Mediafonds
Eigen bijdrage:20 Euro voor DDG leden en 35 Euro voor niet-DDG leden

Workshop over bloggen
Een blog is een krachtig communicatiemiddel, een mogelijkheid om het gesprek aan te gaan met je publiek en een platform van waaruit je een sterk merk kunt bouwen. Ernst Jan Pfauth (ooit begonnen als blogger en zo hoofd internet bij het NRC Handelsblad geworden) laat in deze workshop zien hoe je door een goede voorbereiding je kansen op een blogsucces vergroot. Hij geeft allerlei tips over beter bloggen en een handig overzicht van alle do’s en dont’s. Een uitgelezen kans dus om ook goed gebruik te maken van de blog mogelijkheid die de DDG site biedt voor regisseurs. Kijk ook op: www.pfauth.com en op zijn blog bij het NRC.

Datum: woensdag 20 juni van 14:00 tot 17:00 uur
Locatie: Binger Filmlab
Eigen bijdrage: 35 Euro voor DDG leden en 50 Euro voor niet-DDG leden

Let op: gereduceerde prijs als je aan beide workshops mee doet, nl:
45 Euro voor DDG leden en 75 Euro voor niet DDG leden

Aanmelding voor beide workshops kan vóór maandag 11 juni op info@directorsguild.nl. Geef even aan voor welke workshop(s) je aanmeldt. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Het DDG Festival van het Ondernemen wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Nederlands Filmfonds en het Lira Fonds.