Gouden Film voor JACKIE

Sinds de release op donderdag 10 mei heeft de Eyeworks-film JACKIE meer dan 100.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken.

En dat betekent een Gouden Film voor het komisch drama van regisseur Antoinette Beumer en scenarioschrijvers Marnie Blok en Karen van Holst Pellekaan, waar de zussen Carice en Jelka van Houten en de Amerikaanse Oscarwinnares Holly Hunter de hoofdrol spelen.

De 33-jarige tweeling Sofie (Carice van Houten) en Daan (Jelka van Houten) is opgevoed door twee vaders. Wanneer er totaal onverwacht een telefoontje over hun, tot dan toe onbekende, biologische moeder uit Amerika komt, storten ze zich in een avontuur waardoor alle aannames die ze hadden op losse schroeven komen te staan. Door de reis met de raadselachtige en onaangepaste Jackie (Holly Hunter) verandert het leven van Sofie en Daan voorgoed.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

JACKIE is geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama in samenwerking met Inspire Pictures en kwam mede tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds. Benelux Film Distributors verzorgt de distributie in Nederland. JACKIE draait momenteel in 100 zalen in Nederland.

www.jackiedefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival