Binnenkijken op het Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf) op 3 juni

Op zondag 3 juni zet het NIAf de deuren open voor amateur animators, filmmakers, studenten, scholieren, kinderen en alle andere geïnteresseerden. Het is dé kans om te kijken hoe het maken van animatie in zijn werk gaat. Wie wilt en durft kan het zelf uitproberen.

Hoe? Met tekeningen maar ook met voorwerpen, zand, klei of de computer. Er is een animatiefilmer aanwezig die helpt om het zelf eens te proberen. In de Week van de Amateurkunst geeft het NIAf iedereen de kans. Ben je professioneel geïnteresseerd? Ook dan ben je van harte welkom!

Achter de deuren van het Nederlands Instituut voor Animatiefilm worden animatiefilms gemaakt. Filmmakers uit de hele wereld komen naar het NIAf om zich te specialiseren in animatiefilm, in de meest uiteenlopende technieken. Films die vaak in de prijzen vallen. Voor alle belangstellenden gaan nu de deuren open voor een rondleiding. Je kunt decors en animatiepoppen bewonderen en zelf een animatie maken of een digitaal karakter in beweging zetten. Natuurlijk zijn er ook films te zien die op het NIAf gemaakt zijn.
Noteer in je agenda en kom. Toegang is gratis.

Zondagmiddag 3 juni staat de deur van 14:00 tot 17:00 uur open voor rondleiding en workshop op het NIAf aan de St. Josephstraat 135 in Tilburg

De middag is geschikt voor alle leeftijden. Wil je zeker zijn voor een plaats om animatie uit te proberen, kondig dan je komst en geplande tijd aan door een berichtje.

Als je een USB stick meeneemt, kun je jouw animatie ook mee naar huis nemen maar met een smartphone of tablet kan je ook meteen aan de slag.

Meer info over de open dag en natuurlijk op www.niaf.nl.
En bezoek en support ons op Facebook.

Bron: NIAf