Upload Cinema vanaf 1 juni / 12 steden: Alternatieve sportzomer met 90′ sport die je op TV niet zult zien

Upload Cinema brengt in juni met de voorstelling No Time For Losers een hommage aan onbekende atleten en excentrieke sporten.

Terwijl op televisie de sportzomer losbarst met de Olympische Spelen en het EK voetbal presenteert Upload Cinema op het bioscoopscherm de vreemdste, ontroerendste en heftigste sportvideo’s van het internet. Van het Finse kampioenschap vrouwendragen tot Japanse synchroonlopers. Van klassieke fails zoals een dubbele knock-out in de boxring tot de grootste triomfen zoals de eerste marathonloopster zonder benen. Op 1 juni gaat de nieuwe voorstelling van Upload Cinema in première.

Sporten die te klein of te raar zijn voor het tv-scherm bloeien op internet. De emoties zijn even groot, de beelden vaak verbijsterend. Steeds vaker zijn sporters ook filmers. Zo kan je de ademstokkende ervaring van skydivers meebeleven dankzij de HD-camera op hun helm. Wie is opgezweept door deze sportzomer geniet met No Time For Losers van nog meer uitzonderlijke sportprestaties. Voor niet-sportliefhebbers biedt het nieuwe programma van Upload Cinema de kans om te ontsnappen aan de Oranjegekte en Olympische hysterie. De heldenrol is neergelegd voor de grootste doorzetters en natuurlijk zullen de grappigste nederlagen niet ontbreken.

Een tipje van de sluier: onderstaande filmpjes zijn onderdeel van het programma

Ear weightlifting
www.youtube.com/watch?v=6irZRp_C2A4

Bionic woman completes London Marathon
www.youtube.com/watch?v=hUbtyeAeBB0

Glouchestershire Cheese Rolling
www.youtube.com/watch?v=KOyQBSMeIhM

Water Jet Pack
www.youtube.com/watch?v=im1iNq02Kz0

Het nieuwe programma van Upload Cinema is in juni in twaalf steden door heel Nederland te zien. Voor meer informatie en voor het kopen van kaarten kun je terecht op website van Upload Cinema <http://uploadcinema.net/reservation>

Over Upload Cinema

Elke twee maanden presenteert Upload Cinema een programma vol inspirerende en vermakelijke internetvideo’s rondom een bepaald thema in filmtheaters en op bijzondere locaties, Het publiek stuurt films in; een redactieteam selecteert de beste en stelt daar een programma van samen van circa anderhalf uur. Upload Cinema is momenteel te zien in 12 Nederlandse steden en 5 Europese steden.

De organisatie won talloze nationale en internationale prijzen voor de ‘cross over’ tussen bioscoop en internet, waaronder een ADCN lamp, een Spinaward, een Esprix, een Cannes Lion en een Eurobest Award.

Kijk voor meer informatie:
http://amsterdam.uploadcinema.net/

Bron: Upload Cinema