George Sluizer zoekt steun publiek om Dark Blood te voltooien

Regisseur George Sluizer wil de speelfilm Dark Blood alsnog voltooien. De opnamen werden in 1993 na de dood van hoofdrolspeler River Phoenix stopgezet. Om de kosten te dekken heeft Sluizer echter binnen zestig dagen vijftienduizend euro nodig. Daarvoor zoekt hij investeerders via www.cinecrowd.nl.

George Sluizer, de regisseur van Spoorloos en Twee vrouwen, werkte in 1993 in de Verenigde Staten aan de speelfilm Dark Blood naar een scenario van Jim Barton. De cast bestond uit onder anderen River Phoenix, Judy Davis, Jonathan Pryce en Karen Black. Studio Fine Line was er na het zien de rushes van overtuigd dat deze onafhankelijke film de verrassing van het jaar kon worden. Tijdens de opnamen, op 31 oktober 1993, overleed echter hoofdrolspeler River Phoenix. Dark Blood, waarvan 79 procent was gedraaid, is daarom nooit voltooid.

Hommage

De verzekeringsmaatschappij betaalde de schade uit en werd eigenaar van het materiaal. Na zes jaar wilde de maatschappij het opgeslagen materiaal echter vernietigen. George Sluizer heeft de filmrollen daarop onmiddellijk naar Nederland gehaald en wil de speelfilm nu afmaken. Waarom? Omdat de tachtigjarige regisseur niet het eeuwige leven heeft en als een hommage aan River Phoenix. Het plan is de film voor eind augustus te voltooien. De première staat gepland tijdens het komende Nederlands Filmfestival in Utrecht. Voor de niet gedraaide scènes heeft Sluizer interessante, creatieve oplossingen gevonden.

Investeerders gezocht

De postproductie betaalt George Sluizer zelf, met steun van het Nederlands Filmfonds. Voor de financiering van de minimale kosten heeft hij echter binnen zestig dagen vijftienduizend euro nodig. Daarvoor roept hij nu de hulp in van het publiek. Via CineCrowd kunnen liefhebbers in de film investeren. Van 25 tot drieduizend euro. Als tegenprestatie heeft Sluizer onder meer positief belicht filmmateriaal met River Phoenix, originele, gesigneerde filmblikken, setfoto’s en een eenmalige DVD-oplage voor de donateurs. Verder behoren een exclusieve première tijdens het Nederlands Film Festival en een besloten screening tot de mogelijkheden.

 

CineCrowd

CineCrowd is een non-profit website waar filmmakers en filmliefhebbers elkaar treffen. Makers presenteren hun ideeën, liefhebbers kunnen een bijdrage leveren om de realisatie van een film mogelijk te maken. Een bezoek aan de set, kaartjes voor de première, alles is mogelijk als tegenprestatie. Zo kan iedereen delen in de passie van het filmmaken.

 

Synopsis Dark Blood

Sinds de dood van zijn vrouw woont Boy als een kluizenaar op een voormalig nucleair testterrein in de woestijn. Zij is gestorven aan kanker, een gevolg van de nucleaire testen. Tijdens een ‘tweede huwelijksreis’ strandt het Hollywoodpaar Harry en Buffy in de woestijn. Boy redt het paar en gijzelt hen vervolgens omdat hij Buffy begeert en met haar een betere wereld wil stichten.

 

Officiële websites CinecrowdGeorge Sluizer, Sluizer in DWDD