Breaking Ground NL op 1 juni

Eén keer in de twee maanden presenteert EYE op vrijdagavond de toekomst van de Nederlandse cinema, met de vertoning van films van de meest getalenteerde studenten van film- en kunstopleidingen. Na elke film volgt een Q&A met de makers en wordt er gepraat over de vertoonde films en het Nederlandse filmklimaat.

Vrijdag 1 juni vindt de laatste editie voor de zomerstop plaats. Presentator Frank Hoeve (producent BLADR Film) ontvangt vier jonge Nederlandse filmtalenten. Hij wordt tijdens deze avond bijgestaan door Willem Bosch (scenarist Feuten, Van God Los).

Voor NBF-leden zijn er twee vrijkaarten beschikbaar: als leden voor maandag 28 mei reageren via elvira@breakingground.eu maken ze kans op 1 van de 2 vrijkaarten. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Naast het net gevist? Leden krijgen bij EYE ook €1,50 korting op reguliere toegangskaarten op vertoon van de ledenpas.

Programma:

Dochters (Marta Jurkiewicz)

De Poolse moeder van de in Amsterdam wonende  filmmaakster heeft de zorg voor haar ouder wordende moeder op zich genomen. Tijdens Marta’s bezoek aan haar moeder in Polen wordt duidelijk dat de zorgvraag een generatie is opgeschoven.

Plunge (Jan-Joost Verhoef)

Een man duikt zijn eigen digitale wereld in, een mengsel van zijn angsten en impulsen, gevoed door moderne techniek en reclame. Geconfronteerd met zijn angst voor de dood schrikt hij op uit zijn comatische staat.

Broertje (Marèl Jap-Sam)

Max (5) doet niets liever dan buiten spelen met zijn oudere broer Roman. Naar mate de dag vordert moet Max meer en meer moeite moet doen om met zijn grote broer te spelen omdat deze steeds verder van hem vandaan lijkt te zijn. Subtiele kleine speelfilm over de eerste fase van rouw: de ontkenning.

Baart (Tom Schrooten)

Als de 8-jarige  Jip merkt dat zijn vader geen aandacht heeft voor hem, maar wel voor mannen met baarden, verzint Jip iets nieuws om de aandacht van zijn vader te krijgen. Dat pakt anders uit dan hij hoopte.

Frozen Stories (Grzegorz Jaroszuk)

Als slechtste werknemers van de supermarkt worden een meisje en jongen gedwongen om een doel in hun leven te vinden. Ze krijgen slechts twee dagen de tijd om deze taak te voltooien. Een populaire televisie show lijkt hen te kunnen helpen hun doel te bereiken.

Vrijdag 1 juni, 19:30 uur, EYE

Online prijs

Regulier: € 9,50

Kind: € 7,00

Vriend: € 7,00

Met korting: € 8,00

Cineville: Gratis

Bron: Breaking Ground