LEV Pictures gaat samen met CTM Films in CTM LEV Pictures

Filmproducent LEV Pictures fuseert met CTM Films. Per direct gaan de twee filmproductiemaatschappijen samen verder onder de naam CTM LEV Pictures.

Sander Verdonk van LEV Pictures: “In 2011 hebben wij een aantal internationale producties kunnen realiseren, zoals Anton Corbijn’s Inside Out en The Invisible Man. Met CTM Films en producent Denis Wigman denken wij een grote internationale filmproducent voor speelfilms en documentaires te kunnen worden.”

CTM Films en LEV Pictures produceerden eerder dit jaar al gezamenlijk de speelfilm Plan C en de documantaire Inside Out en hebben momenteel de twee korte films Arash en Chopper in productie. In september gaat het speelfilmdebuut The Sky Above Us van regisseur en Gouden Kalf winnaar Marinus Groothof in productie in Belgrado, Servië. Ook ontwikkelt en produceert CTM LEV Pictures komend jaar twee One Night Stand films.

Denis Wigman van CTM Films: “De ervaring van CTM Films en het lef van LEV Pictures vormen het hart en de ziel van CTM LEV Pictures, waardoor we onze successen nog eerder gerealiseerd krijgen.”

De intensieve samenwerking met CZAR en Comrad, en haar regisseurs, blijft gehandhaafd.

CTM Films
CTM Films is onderdeel van CTM BV, dat naast film ook actief is als muziek- en tv-producent en artiestenmanagement. CTM’s muziekuitgeverij Imagem/CP Masters behoort tot de grootste onafhankelijke muziekuitgeverijen ter wereld. CTM’s CFO Denis Wigman produceerde een aantal grote internationale speelfilms waaronder The Cook, the Thief, His Wife and her Lover van Peter Greenaway, Secret Wedding door Alejandro Agresti en Superstition van Kenneth Hope. In 2006 produceerde CTM films Wild Romance van regisseur Jean van de Velde en in 2007 en 2010 twee kinderfilms met Ernst, Bobbie en de Rest.

LEV Pictures
LEV Pictures ontwikkelt en produceert korte films, speelfilms en documentaires met een vaste groep regisseurs. De afgelopen vier jaar produceerde LEV Pictures 19 korte films en documentaires, twee bioscoopdocumentaires en de eerste speelfilm. Voor Sunset from a Rooftop wonnen zij het Gouden Kalf voor de Beste Nederlandse Korte Film en met de One Night Stand film Vast een Gouden Kalf voor Beste Televisie Drama. De korte film Suiker won de Publieksprijs en de Beste Comedy prijs op het Filmfestival van Clermont Ferrand.

CTM LEV Pictures
Emmastraat 21
1211 NE  Hilversum
T +31 (0)35 6474040
F +31 (0)35 6474049
E info@ctm.eu.com

Bron: persbericht Herrie