‘De Stille Kracht’ en ‘Wiplala’ geselecteerd voor Telescoop

In de jaarlijkse samenwerking Telescoop hebben NPO, het CoBO en het Nederlands Filmfonds de speelfilms De Stille Kracht en Wiplala geselecteerd.

De Stille Kracht is van regisseur Paul Verhoeven, scenarist Gerard Soeteman en producent Fu Works. Wiplala is van regisseur Vincent Bal, scenaristen Tamara Bos en Vincent Bal en producent BosBros. Doel van het project is Nederlandstalige kwaliteitsfilms voor een breed publiek mogelijk te maken met een investering van 1,8 miljoen euro per film.

De Stille Kracht
Regie: Paul Verhoeven
Scenario: Gerard Soeteman
Producent: Fu Works
Omroep: AVRO
Coproducenten: A Private View (BE), Jive (ID)
Logline: Onverklaarbare regens van stenen en stromen van bloed, opstand, aanvallen van fundamentalistische moslims… Dat alles roept de machtige Hollandse bestuursambtenaar Van Oudijck over zich af omdat hij zijn ‘recht’ stelt boven mededogen. Bovendien: blind voor de oprechte liefde van een vrouw en voor het veelvuldig overspel van zijn totaal amorele echtgenote, gaat hij ten gronde aan de stille krachten waarvan hij het bestaan altijd ontkende.

Wiplala
Regie: Vincent Bal
Scenario: Tamara Bos en Vincent Bal naar het boek van Annie M.G. Schmidt
Producent: BosBros
Omroep: AVRO
Coproducenten: Cine Cri de Coeur (BE), Anchorage (BE)
Logline: De zevenjarige Johannes Blom doet de ontdekking van zijn leven als hij achter de pot pindakaas in de keukenkast een klein mannetje vindt dat Wiplala heet en kan toveren. Als Wiplala de familie Blom per ongeluk net zo klein maakt als hijzelf, is dat het begin van een heel groot avontuur. Zullen ze ooit weer normaal worden?

Een commissie, samengesteld uit adviseurs van het Nederlands Filmfonds en een vertegenwoordiger van de omroepen heeft unaniem uit projecten gekozen. Telescoop is een project van NPO, het CoBO, OCW en het Filmfonds waarbij in één keer een substantiële realiseringsbijdrage van 1,8 miljoen euro wordt toegekend. De afgelopen twee jaar werden in het kader van dit project De Heineken Ontvoering en Süskind, Alles is Familie en Kenau geselecteerd.

Voor meer informatie: Nederlands Filmfonds Jonathan Mees, communicatie
Telefoon: 020-5707681, E-mail: j.mees@filmfonds.nl, www.filmfonds.nl

Bron: Nederlands Filmfonds