Cineblend 8 mei 2012: Moving Photography

Cineblend, de maandelijkse avond van SAVAN (Stichting Audiovisuele Antropologie Nederland) met diner, film en debat, heeft dinsdag 8 mei als thema: MOVING PHOTOGRAPHY.

Op 10 mei opent in het Tropenmuseum de tentoonstelling Dutch Doc, met het beste van de Nederlandse documentaire fotografie, als omlijsting van de uitreiking van de Dutch Doc Award voor de beste documentaire fotograaf op 6 juni. Vanavond kijken we naar nieuwe audiovisuele strategieën van  documentair fotografen. Want voor veel documentair
fotografen is de fotocamera niet meer een toereikend medium om complexe verhalen te vertellen.

Samen met de makers kijken we vanavond naar twee projecten:
Poppy, in het spoor van de Afghaanse heroïne van Robert Knoth en Antoinette de Jong. Het project, gerealiseerd in samenwerking met producent Paradox en naar een concept van editor Peter Claassen, is een rijk verslag van een bijna 20-jarige samenwerking tussen de twee makers, waarin zij het spoor van de heroïne volgden en documenteerden.

Afrikaner Blood, een multimediale vertelling van fotografe Ilvy Njiokoktjien en journalist en filmmaker Elles van Gelder. Voor dit project, gecoproduceerd door Metropolis film, volgden de makers het Kommandokorps in Zuid-Afrika, dat kampen organiseert waar jonge blanke tieners leren zich te verdedigen tegen een vermeende zwarte vijand.

De avond staat onder leiding van Merel Bem, kunst –en fotografiecriticus bij De Volkskrant en fotografiecriticus bij VPRO’s De Avonden.

De avond wordt mede mogelijk gemaakt door Paradox, Stichting Dutch Doc, het Tropentheater en het Tropenmuseum. Met dank aan het Nederlands Fotomuseum.

Locatie: Kleine Zaal, Tropentheater, Linnaeusstraat 2 te Amsterdam
18.00-19.30 uur Diner à € 17,50 inclusief drankje
(reserveren bij café restaurant Soeterijn: 020-5688 392)
19.30-22.00 uur Programma, toegang gratis, reserveren gewenst via info@savan.nl
22.00-23.00 uur Borrel

Graag tot ziens op deze inspirerende avond!

Bron: Cineblend