Hoog niveau en Nederlandse films bij de Vimeo Awards

De schitterende verzameling genomineerde Vimeo-filmpjes bevat ook Nederlandse producties.

Het is genieten op vimeo.com/awards. Hierop staan alle genomineerde inzendingen voor de Vimeo Awards, onderdeel van het Vimeofestival op 7, 8 en 9 juni in New York. De keuze is groot met 13 verschillende categorieën met elk 12 genomineerden.

Maar meer dan een verkiezing zorgt de lijst nominaties voor een heerlijk avondvullend programma dat iedereen op de bank kan beleven. Of je nu van animatie houdt, of van korte documentaires, met deze geweldige selectie kwaliteitvideo’s ben je de komende week zoet.

Tussen alle genomineerden heb ik vier Nederlandse inzendingen gevonden: Mac n’ Cheese in de categorie Animation, A History Of The Title Sequence bij Motion Fraphics, Intel Visual Life bij Advertising en in de categorie Remix Mason- Le Big Bob.

Door te stemmen adviseer je de jury welke films tot finalist worden gekroond. De winnaar wordt bekend gemaakt op 7 juni en krijgt 5000 dollar om binnen een jaar een nieuwe productie te maken. Degene die het allerbeste filmpje maakte, krijgt zelfs 2.5000 dollar.

De rest van het festival is vol met lezingen, cursussen en natuurlijk filmvertoningen. Maar voor dat laatste hoef je dus niet naar New York af te reizen. Het enige wat mist, is een afspeellijst waardoor je alles achter elkaar kan zien. Dan hoef je helemaal niet meer op te staan.

Bron: Bright