Regisseur Norbert ter Hall wint DDG Award 2011

De DDG Award 2011 is gisteravond in het nieuwe EYE Film Instituut uitgereikt aan Norbert ter Hall. Hij wint deze prijs voor de meest opmerkelijke regieprestatie van het afgelopen jaar. De leden van de Dutch Directors Guild hebben dat de afgelopen weken via een internetstemming bepaald.

Norbert ter Hall wint de DDG Award 2011 voor de achtdelige dramaserie A’DAM – E.V.A. (Amsterdam en vele anderen). De succesvolle serie laat zien op hoeveel zichtbare en onzichtbare manieren mensen met elkaar verbonden zijn. Tientallen verhalen lopen in deze mozaïekvertelling kriskras door elkaar en laten een dwarsdoorsnede van Amsterdam zien. De serie werd in maart/april 2011 uitgezonden. Scenario: Robert Alberdingk Thijm. Productie: Flinck Film in co-productie met VARA / VPRO / NPS / Willy Waltz International.

Ter Hall, die helaas niet bij de feestelijke uitreiking aanwezig kon zijn omdat hij zijn nieuwe film aan het draaien is, liet via scenarist Robert Alberdingk Thijm weten: “Het is geweldig om deze prijs van mijn collega-makers te mogen ontvangen. Het sterkt me enorm om steeds opnieuw te blijven zoeken naar nieuwe manieren van vertellen, in alle vrijheid en buiten de gebaande paden.”

De andere twee genomineerden waren Tom Fassaert voor de documentaire De Engel van Doel en Aliona van der Horst voor de documentaire Water Children.

De DDG Award is tijdens het tienjarig bestaan in 2008 ingesteld door de Dutch Directors Guild. Het doel van de prijs is om de schoonheid en de diversiteit van het regievak voor het voetlicht te brengen. De prijs, een door Jeroen Henneman ontworpen wisseltrofee, is door de vorige winnaar Hans Hylkema uitgereikt tijdens een speciaal diner in het EYE Film Instituut te Amsterdam.

Voor meer informatie: www.directorsguild.nl, info@directorsguild.nl of 020-6842807.

Bron: DDG