Nederlandse films geselecteerd voor Beijing Internationaal Filmfestival

Twee Nederlandse films zijn te zien tijdens het Tweede Beijing Internationaal Filmfestival, dat plaatsvindt van 23 t/m 28 april. Black Butterflies van Paula van der Oest en de documentaire Liefdeswinter van Gülsah Doga werden geselecteerd voor het belangrijkste filmprogramma van het festival, het Beijing Film Panorama.

Black Butterflies (2011), de verfilming van het tragische levensverhaal van de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker, met Rutger Hauer, Carice van Houten en Liam Neeson in de hoofdrollen, werd bij uitbreng internationaal geprezen en is inmiddels aan vijftig landen verkocht. Van Houten kreeg voor haar vertolking van Ingrid Jonker de prijs voor beste actrice van het Tribeca Film Festival. Black Butterflies wordt in Bejing vertoond binnen het ‘Diversified Perspective’-programma, een overzicht van recentelijk uitgebrachte internationale films.

Liefdeswinter (2010) van Gülsah Dogan is opgenomen in de sectieDocumentaries and short films’. De filmmaakster reconstrueert in haar hartverwarmende maar ook kritische documentaire de liefdesgeschiedenis van haar oom Cemal en tante Emine, die in hun Koerdische geboortedorp op jonge leeftijd aan elkaar werden gekoppeld en als volwassenen in Enschede belanden.

Paula van der Oest en Gülsah Dogan zullen aanwezig zijn bij de vertoning van hun film in Beijing.

Zie ook www.bjiff.com

Bron: EYE Film Instituut