NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) op dinsdag 1 mei – thema ‘Het grote sneeuwbaleffect: free publicity en buzz marketing’

Op dinsdag 1 mei 2012 vindt in SMART Project Space/LAB111 de maandelijkse NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) plaats met het thema ‘Het grote sneeuwbaleffect: free publicity en buzz marketing’. In verband met Koninginnedag zal de NetwerkBorrel in plaats van op de laatste maandag van de maand op dinsdag plaatsvinden.

Tijdens deze avond zal besproken worden hoe je jezelf als maker kunt promoten aan de hand van sociale media, maar ook hoe je sponsors kunt aantrekken, free publicity kunt genereren en een buzz kunt creëren rond je project. O.a. Sander Verdonk van LEV Pictures zal komen spreken over de marketing en promotie van de film Plan C. De andere sprekers worden binnenkort bekend gemaakt. Hiernaast is er zoals altijd de gelegenheid om op de avond gezamenlijk een hapje te eten en gezellig te borrelen met andere film- en tv-professionals.

Inhoud programma
Tijdens onze eerdere NetwerkBorrels bleek dat het genereren van publiciteit een belangrijke schakel is in promotie op online platforms en crowdfunding. De sociale media bieden iedereen de kans om online reclame te maken, maar hoe kun je deze strategisch inzetten om aandacht te vragen voor je project en jezelf als maker?

In financieel moeilijke tijden en bij low budget producties helpt het om zoveel mogelijk (gratis) publiciteit voor je project en jezelf als maker te genereren. Uit verschillende recente voorbeelden is gebleken dat projecten waar een buzz omheen is gecreëerd veel aandacht krijgen. Op deze manier kan gratis publiciteit zorgen voor een sneeuwbaleffect waardoor je extra sponsors aan kunt trekken of een publiek kunt interesseren, zelfs nog voordat het project voltooid is. Free publicity en buzz marketing kunnen dus een waardevolle aanvulling zijn om je project een vliegende start te geven en ook om de aandacht voor de vertoning en distributie van je film te vergroten. Maar valt er in de vluchtige online wereld wel iets te zeggen over wat succesvolle tactieken zijn, en hangt een groot deel ook niet af van toeval en geluk?

Sprekers (lijst wordt nog aangevuld)

Sander Verdonk – Verdonk is Executive Producer bij LEV Pictures (producent van onder andere Anton Corbijn, Inside Out en Plan C). Als producer heeft Sander voor Plan C veel opvallende marketingstrategieën gebruikt om het project te promoten. Hij komt vertellen over de gebruikte tactieken, maar ook waar nog ruimte voor verbetering was.

De andere sprekers worden snel bekend gemaakt, hou de website in de gaten!

Dinnerdeal
Het restaurant van LAB111 biedt speciaal voor de NBF netwerkborrel een aantrekkelijke en voordelige dinnerdeal aan: voor €17,50 krijg je een voor- en hoofdgerecht inclusief een glas wijn. Aanmelden voor de dinnerdeal kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588, uiterlijk op vrijdag 24 februari. Het diner wordt om 19:00 geserveerd in het restaurant en kan van te voren worden afgerekend bij de kassa van het restaurant.

Het programma van de avond:
17:30 – 19:00 inloop & borrelen aan de bar
19:00 – 20:00 dinnerdeal (optioneel)
20:00 – 21:30 programma in de kapel: ‘Het grote sneeuwbaleffect: free publicity en buzz marketing’
21:30 – ?         borrelen aan de bar

Wat: NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) – thema ‘Het grote sneeuwbaleffect: free publicity en buzz marketing’
Wanneer:
dinsdag 1 mei 2012
Waar: SMART Project Space, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam-West (Google Maps)
Voor wie: alle film- en televisieprofessionals en geïnteresseerden

Aanmelden voor de avond is gewenst en kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588. Geef bij je aanmelding ook even aan of je gebruik wilt maken van de dinnerdeal.