Drie nieuwe Nederlandse speelfilms ondersteund

Het Filmfonds investeert in drie nieuwe speelfilms die allen in coproductie met buitenlandse partners worden gerealiseerd.

Ola en de Dingen krijgt € 500.000 realiseringsbijdrage. Eerder ontving de film € 45.000 aan ontwikkelingsbijdragen.
Regie en scenario: Coco Schrijber
Productie: Talent United
Coproducenten: Pandora Film (DE), Minds Meet (BE), Mr. Mudd (VS)
Nog geen omroep
Genre: Drama
Logline: Ola en de Dingen is een tour de force van de 13-jarige Ola die met een do-it-yourself euthanasie haar moeder doodt. Alleen in de wereld, worstelend met een heftig ontluikende seksualiteit gaat Ola erop uit, op zoek naar een zielsverwant. Na enkele overrompelende avonturen in de grote stad belandt ze in de ruige bossen en ontdekt een gedeserteerde Servische oorlogsveteraan die in het woud leeft. De toekomst begint er rooskleurig uit te zien voor de wilde Ola totdat de oorlogsveteraan haar op onvoorstelbaar wrede wijze beschadigt. Gekwetst door haar zielsverwant, opgejaagd door de wet als gevolg van het doden van haar moeder, moet Ola een vindingrijk plan bedenken om zichzelf te redden.

Hoe duur was de Suiker krijgt € 650.000 realiseringsbijdrage. Eerder ontving de film een ontwikkelingsbijdrage van € 15.000.

Regie en scenario: Jean van de Velde
Productie: Cool Beans
Coproducenten: PV Pictures, Comet Film (DE), Spier Productions (ZA)
Omroep: VARA
Genre: Historisch drama
Logline: In het koloniale Suriname anno 1770 zijn twee halfzussen onlosmakelijk met elkaar verbonden. De een is halfbloed en lijfslavin, de ander blank en haar meesteres. Hun beider verlangen naar liefde en vrijheid zet hun wereld voorgoed op zijn kop.

Het Leven volgens Nino krijgt € 510.000 realiseringsbijdrage. Eerder ontving de film € 20.000 aan ontwikkelingsbijdragen.

Regie: Simone van Dusseldorp
Scenario: Urszula Antoniak
Productie: Waterland Film
Coproducenten: Family Affair Films, Savage Film (BE), Ulysses Filmproduktion (DE)
Omroep: NTR
Genre: Drama
Logline: De 8-jarige Nino gaat na het overlijden van zijn moeder niet meer naar school, niet meer in bad, en eet chips als ontbijt. Dit lijkt even leuk, maar Nino mist toch de aandacht van zijn vader en grote broer. Als Nino ontdekt dat hij met dieren kan praten, weet hij met het wijze en geestige konijn Bobby weer orde op zaken te stellen.

Meer informatie:
Nederlands Filmfonds,
Jonathan Mees, communicatie,
tel. 020 5707681,
j.mees@filmfonds.nl
www.filmfonds.nl

Bron: Nederlands Filmfonds