IDFA on Tour in De Balie en Lantaren Venster

De komende weken vinden er verschillende IDFA-tours plaats in Amsterdam en Rotterdam.

Laatste The Best of IDFA on Tour | De Balie, Amsterdam
Na een tournee door Nederland is de Best of IDFA Tour weer terug in Amsterdam. De laatste kans om vier favorieten van afgelopen festival te zien is op 14 en 15 april in De Balie (Amsterdam). De volgende films zijn te zien: Planet of Snail, 5 Broken Cameras, The Betrayal en If it Weren’t For You.
Lees meer.

IDFA en Oxfam Novib on Tour | 15 april, Rotterdam
IDFA presenteert in samenwerking met Oxfam Novib een programma over duurzaamheid, leefbaarheid en (on)eerlijke handel in de wereld, met de documentaire Bitter Seeds. De film is nu ook verkrijgbaar op dvd. De laatste vertoning is op 15 april in Filmtheater Lantaren Venster in Rotterdam. Met een inleiding door prof. Ruerd Ruben, ontwikkelingseconoom en directeur IOB. Na afloop gaat hij in gesprek met Sabine Voogd, lobbyist Duurzaamheid van Oxfam Novib.
Lees meer.

11 april: Klein IDFA@De Nieuwe Liefde | Mugabe and the White African
In de bloedstollende documentaire Mugabe and the White African spant een blanke Zimbabwaanse boer een rechtszaak aan tegen president Mugabe vanwege diens landhervormingsprogramma en raciale politiek. Hij daagt hem voor een internationale rechter. In de aanloop naar het proces nemen de bedreigingen tegen de boer toe.

Na afloop een gesprek met Peter Hermes (deskundige op het gebied van Zuidelijk Afrika) over de ontwikkelingen in Zimbabwe, en met Jan van Dijk (hoogleraar victimologie) over de vicieuze cirkel van slachtoffer- en daderschap.
Lees meer.

15 april | IDFA in Kriterion | This is Not a Film
Zondag 15 april is er weer een IDFA in Kriterion, met dit keer This Is Not a Film. Deze film is opgedragen aan de Iraanse filmmaker Jafar Panahi die door het regime gevangen is genomen en zijn beroep niet meer mag uitvoeren. De documentaire werd het land uitgesmokkeld naar het filmfestival van Cannes op een usb-stick, verstopt in een taart. This is Not a Film was te zien tijdens IDFA 2011, in het onderdeel Reflecting Images: Masters.
Lees meer.

Bron: IDFA