Groot aantal Nederlandse jeugdfilms naar TIFF Kids

Opnieuw is een groot aantal Nederlandse films geselecteerd voor een belangrijk international filmfestival. Maar liefst negen films worden vertoond op het TIFF Kids International Film Festival (voorheen Sprockets Toronto International Film Festival for Children and Youth), gericht op kinderen in de leeftijd van 3 tot 13 jaar. TIFF Kids vindt plaats van 10 t/m 22 april.

In het hoofdprogramma van het festival worden de speelfilms DOLFJE WEERWOLFJE van regisseur Joram Lürsen en scenarioschrijver Tamara Bos, ACHTSTE GROEPERS HUILEN NIET van regisseur Dennis Bots en scenario van Karen van Holst Pellekaan, BLIJF! van Lourens Blok en scenario van Mirjam Oomkes en Willemine van der Wieland, en TONY 10 van Mischa Kamp en scenarioschrijver Mieke de Jong vertoond.

Voor het schoolprogramma zijn een aantal korte documentaires geselecteerd: EEN ENKELTJE BUSSUM van Renée Wilna Span, EEN JURK VOOR ANUSCHKA van Annelies Kruk, MINA MOES van Mirjam de With en van regisseur Saskia Gubbels DOOR DE OREN VAN ELLEN.

Het programma-onderdeel Reel Rascals Shorts: Movin’ and Groovin’! bevat een aflevering van DE AVONTUREN VAN PIM & POM, een animatie-serie van regisseur Gioia Smid die gebaseerd is op illustraties van Fiep Westendorp en de verhalen en gedichten van Mies Bouhuys.

TIFF Kids: http://tiff.net/tiffkids/festival

Bron: EYE