Masterclass voor iOS App Developers bij College of MultiMedia

In het kader van Appril (www.appril.nl) organiseert College of MultiMedia in april een aantal evenementen die te maken hebben met iOS devices, App Development en Design voor de iPad. Hoogtepunt is de Masterclass die op 27 april zal plaatsvinden tussen 13:00 en 17:00 uur. De Masterclass zal gericht zijn op Core Animation.

Masterclass Core Animation
Core animation ligt ten grondslag aan de user inteface van bijna alle iOS-apps. Zelfs als u niet direct gebruik maakt van het framework, vormt het de basis waarop de view classes rusten en heeft daarom een cruciale rol gespeeld in het succes van het platform.

De hands-on Masterclass is gericht om iOS developers meer inzicht te geven in Core Animation. Hoe feedback geven aan de gebruikers en om effecten en andere mooie visualiteiten toe te voegen aan je apps. De Masterclass zal in het Engels worden gegeven door Drew McCormack, auteur en ontwikkelaar van onder andere de app Mental Case en docent bij het College of MultiMedia. (www.cmm.nl/masterclass) Kosten voor deze masterclass zijn € 75,-.

Appril

Apps zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van miljoenen gebruikers. Amsterdam heeft het ideale klimaat voor app ontwikkelaars. De stad is hard op weg om internationaal door te breken als Appsterdam, de gelijknamige organisatie die ook dit initiatief steunt.
Met Appril wil de organisatie zo veel mogelijk kanten van apps belichten voor consumenten, klanten en professionals. In de maand april verenigen daarom verschillende bedrijven en organisaties hun krachten en presenteren ieder hun eigen event

Doel en thema’s
De belangrijkste thema’s van Appril zijn: creatie, educatie, ondernemerschap en techniek. In het kort zijn de uitgangspunten van Appril:
1. Toegankelijk en inzichtelijk maken van deze nieuwe industrie voor een breed publiek
2. De verschillende betrokken partijen in contact brengen door openbare bijeenkomsten te organiseren en bestaande events extra te promoten
3. Initiatieven ondersteunen en ontwikkeling van apps bevorderen
4. Amsterdam op de kaart zetten als internationale App stad

Overige activiteiten van CMM tijdens Appril

Naast de Masterclass organiseert College of MultiMedia een aantal cursussen in het teken van Appril.

– Leer je eigen app ontwikkelen tijdens de cursus iOS Development op 12, 13, 19, 20 en 26 april.

– Maak geweldige publicaties voor op de iPad tijdens iPad publishing op 16 en 17 april.

Over CMM

College of MultiMedia voorziet in de technische tools en kennis, waardoor de creativiteit en technische capaciteiten optimaal worden benut en op de meest effectieve wijze worden toegepast.

Naast cursussen, trainingen en opleidingen, die wij als gecertificeerd opleidingsinstituut geven, hebben zij onder andere ook maatwerktrainingen.

College of MultiMedia (CMM) geeft sinds 1997 professionele opleidingen en cursussen in de diverse disciplines van multimediaproductie.

CMM is het eerste geautoriseerde trainingscentrum van Apple in Europa, de enige authorized learning partner professional voor AVID in de Benelux en is tevens geautoriseerd in het geven van trainingen in Maxon en Adobe.

Bron: CMM