Breaking Ground NL 13 april

Eén keer in de twee maanden presenteren Breaking Ground en EYE op vrijdagavond de toekomst van de Nederlandse cinema, met de vertoning van films van de meest getalenteerde studenten van film- en kunstopleidingen. NBF-leden maken kans op vrijkaarten.

Na elke film volgt een Q&A met de makers en wordt er gepraat over de vertoonde films en het Nederlandse filmklimaat. De presentatie is in handen van producent Frank Hoeve (BALDR Film). Op 13 april ontvangt hij als speciale gast filmproducent Marleen Slot, die onder andere betrokken was bij de jeugdfilms Patatje Oorlog (2011) en Iep! (2010).

Bij Breaking Ground NL ontmoet je nieuw talent, filmprofessionals en filmstudenten. Wissel kennis uit en ontmoet nieuwe mensen.

Datum: Vrijdag 13 april
Start Programma: 19:30 uur
Locatie: EYE Film Instituut Nederland, Amsterdam Noord

Lessen in Succes
Joep van Osch, Nederlandse Film en Televisieacademie
Documentaire over de ambitieuze jongen Abdoellah, die een duidelijk doel in het leven heeft: succesvol worden. Daarom bezoekt hij een groot aantal zelfhulpcursussen en coaches, op zoek naar een recept voor succes. Langzamerhand wordt hij met zichzelf geconfronteerd: is zijn doel eigenlijk wel zo helder?

Tape Generations
Johan Rijpma, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Grote groepen plakband rolletjes ondergaan een proces van ontwikkeling en degeneratie. In het extreem trage leven van plakband begint alles hetzelfde. Maar afwijkingen en verschillen worden langzaam zichtbaar door de zwaartekracht, wat resulteert in onvoorspelbare vormen en bewegingen die op de een of andere manier bekend voorkomen.

Liquid Sun
Diede van Vree, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
De Ierse economie is in de afgelopen twintig jaar rap gegroeid, maar staat nu met de komst van de economische crisis op instorten. De gevolgen laten zich zien in deze korte fictiefilm, over een man die zijn Poolse vriend, een immigrant, naar de veerboot terugbrengt.

Meta
Jurriën Boogert, Willem de Kooning Academie
Experimentele korte film, waarbij verschillende voorwerpen in beweging zijn. Zo stevent een kogel op een ballon af en komen twee sloopballen langzaam dichterbij elkaar. De onheilspellende sfeer wordt gevoed door het spannende geluid en de steeds vlottere montage.

Cogitatio-creo
Niels de Haar, Willem de Kooning Academie
Willem (39) heeft Cogitatio-creo, een aandoening waarbij hij zijn ideeën niet helemaal onder controle heeft zodat ze soms werkelijkheid worden. Het is niet gevaarlijk, wel irritant soms. Korte animatie met interviews met Willem en zijn gezin.

Buitenlandse studentenfilm
In het programma wordt ook altijd een buitenlandse studentfilm vertoond. In het programma van april is dat de winnaar van de Breaking Shorts Award van het Go Short Film Festival:

9 Scenes of Violence
Michael Krotkiewski, Dramatiska Institutet
Verbale agressie, mishandeling, moord: geweld zit diep verankerd in de menselijke aard. Maar welk mechanisme zorgt ervoor dat we deze aard meestal weten te onderdrukken? Of anders gesteld: welke stop slaat er door op het moment dat deze aard explodeert? In een korte serie portretten vertellen negen op het oog doodnormale Zweden hoe ze een gewelddadige impuls in actie vertaalden.

Zie www.breakingground.eu

Breaking Ground stelt twee vrijkaarten beschikbaar voor NBF-leden. Als leden voor maandag 9 april reageren via elvira@breakingground.eu maken ze kans op 1 van de 2 vrijkaarten. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Prijs
Regulier: € 9,50
Kind: € 7,00
Vriend: € 7,00
Met korting: € 8,00
Cineville: Gratis
Kaarten via: http://eyefilm.nl/breaking-ground-nl-0?show_id=438221