IDTV benoemt voormalig Net5-baas tot directeur

Karin de Groot, die in 2010 na een meningsverschil met de directie stopte als Net5-baas, wordt algemeen directeur van tv-producent IDTV. Ze volgt Shula Rijxman op, die een paar maanden geleden vertrok.

Dat heeft het bedrijf vrijdag laten weten. De Groot begon in juni als producent bij IDTV. “We hebben veel gemaakt waar ik trots op ben. Zoals Edwin zoekt Fortuyn voor de AVRO en Bed and Breakfast (MAX) en De Nieuwe Rembrandt (AVRO) die in april van start gaan“, zegt ze.

Ze voelt zich thuis bij IDTV. “Het is voor mij een eer en een uitdaging om nu aan het roer te mogen staan en met deze mensen verder te bouwen aan dit bedrijf. Samen verder te werken aan de kwalitatief hoogstaande tv-programma’s, dramaseries, documentaires en live campagnes waar we om bekend staan.”

Voordat De Groot aan het roer kwam bij Net5, werkte ze dertien jaar bij Endemol Nederland. De laatste jaren was ze daar als producent verantwoordelijk voor onder meer de tv-show van Peter R. de Vries, Life and Cooking en TV Makelaar.

Bron: Mediacourant