E*Cinema vernieuwd!

E*Cinema is terug van weggeweest! Dit is de maandelijkse nieuwsbrief  met het programma van april. Welkom in het nieuwe EYE gebouw waar de E*cinema serie wordt voortgezet.

E*Cinema is een cross-over tussen film en andere kunstvormen. De programmering is uitgebreid en we verkennen nieuwe filmische horizonten door te experimenteren met presentatievormen. Experimentele films worden voorzien van nieuwe (geïmproviseerde) muziek. Afhankelijk van het soort voorstelling is er een dansvoorstelling, een theatrale monoloog, performance, vj, of een maker geeft een masterclass over zijn werk.

Lees meer op http://www.eyefilm.nl/ecinema?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=EYE%20E%2ACinema.

For the English version of this newsletter: http://www.eyefilm.nl/en/ecinema/en?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=EYE%20E%2ACinema

Circo Togni Performance
Om de opening van de tentoonstelling luister bij te zetten, is het archief van Archivio Nazionale del Film di Famiglia, het archief van home movies in Bologna, te gast met een installatie/performance gebaseerd op 8mm-familieopnamen van de circusdynastie Togni, uitgevoerd met live muziek. Download de gratis app Junaio op je smartphone, zoek channel ‘EYE cinema IJ’ en kijk alvast hoe de circusdirecteur en zijn olifanten afkoelen in het IJ.
5 april 21.00

Lecture Peter Tscherkassky – E*Cinema Special
Avond rond de experimentele filmer Peter Tscherkassky, de Oostenrijkse ‘meester van de donkere kamer’, die een lezing geeft. Twee uur durende presentatie van Peter Tscherkassky (Wenen,1958) – gelauwerd filmmaker, docent, curator, auteur, filosoof, en medeoprichter van Sixpackfilm, de distributeur van onafhankelijke Oostenrijkse film.
18 april 19.00

Peter Tscherkassky-shorts – E*Cinema Special
Compilatieprogramma met korte films van Peter Tscherkassky: Manufraktur, Motion Picture, L’arrivée, Outer Space, Dream Work, Coming Attractions
Q&A door Mark-Paul Meyer, EYE-senior curator.
18 april 21.00

The Entity met voorfilm Dream Work – E*Cinema Special
In Dream Work wordt het materiaal van The Entity verpulverd tot een abstracte stroboscopische verwijzing naar Freud en onderdrukte gevoelens, waarmee Tscherkassky de pure horror van The Entity nieuwe betekenissen geeft.
19 april 21.30

The Entity met voorfilm Outer Space – E*Cinema Special
Tscherkassky laat zijn protagoniste in Outer Space de speelbal worden van duistere krachten. Het gevolg is een nachtmerrie vol flikkeringen en explosies die compleet ontspoort als de film naast de projector begint te lopen.
20 april 21.30

Zeegezicht als dataverzameling – E*Cinema Special
Op zee zijn geen wegen of voetstappen. Een schip dat voorbijgevaren is laat geen spoor na. Of toch wel? Het nieuwe medium van digitale cartografie genereert bijna automatisch sporen. Polak en Van Bekkum gingen op zoek en vonden de verborgen schoonheid van de zee, verteld in coördinaten.
24 april 19.00

The Perfect Storm – E*Cinema Special
Na hun presentatie Zeegezicht als dataverzameling draait in EYE de keuzefilm van Esther Polak en Ivar van Bekkum: The Perfect Storm (Wolfgang Petersen, 2000), met George Clooney als onfortuinlijke kapitein die op de Noord-Atlantische Oceaan in een superstorm terechtkomt.
24 april 21.00

Het volledig programma van EYE vindt u op eyefilm.nl
U vindt EYE ook op Facebook, Twitter, YouTube en Flickr.
Een reply op deze nieuwsbrief komt niet aan, mailen kan naar: info@eyefilm.nl

Bron: EYE