Openingsfilm 28th Imagine Film Festival EXTRATERRESTRE van Nacho Vigalondo

De Spaanse regisseur Nacho Vigalondo, winnaar van Imagine’s Black Tulip Award 2008 voor Los Cronocrímenes, levert dit jaar op woensdag 18 april de openingsfilm van Imagine: Extraterrestre.

Ook nu is hij weer verantwoordelijk voor zowel het scenario als de regie. Camera: Jon D. Domínguez. Muziek: Jorge Magaz. De hoofrollen worden vertolkt door Michelle Jenner, Carlos Areces, Julián Villagrán en Raúl Cimas. De voorstelling begint om 20:00 in alle zalen van filmtheater Kriterion.

Verwacht van deze originele mix van sciencefiction en romantische komedie geen lasergevechten, hightech aliens of andere special effects. Extraterrestre speelt zich voornamelijk af in en rond het appartement van hoofdpersoon Julia en dat is al enerverend genoeg.

Wat is er gebeurd? Julia ontwaakt na een dronken one night stand naast Julio. Op zich al pijnlijk genoeg als je bedenkt dat Julia een relatie heeft met Carlos en zich in de speciale aandacht van morsige buurman Ángel mag verheugen. Maar dan blijkt er ook nog eens een reusachtige vliegende schotel boven het verder uitgestorven Madrid te hangen. De buitenaardse invasie zorgt misschien voor een goede afleidingsmanoeuvre, erg handige leugenaars en vreemdgangers zijn Julio en Julia niet.
Vier fantastische acteurs, een scenario vol razendsnel escalerende leugentjes, heerlijk onderkoelde humor – met Extraterrestre begint Imagine sexy en opgewekt aan zijn elf daagse verkenning van de fantastische film anno nu.

Screeners
Van diverse films zijn screeners beschikbaar. Zie bijgaande lijst. Maximaal drie films kunnen gelijk worden uitgeleend.
Het vriendelijke verzoek een email te sturen aan Jurrian Fakkeldij
E-mail jurrian@imaginefilmfestival.nl met de gewenste titels, uw naam, het medium waarvoor u werkt, uw mobiele telnr en het adres waar de screeners naar toe gezonden mogen worden. Ook is het altijd mogelijk om de screeners op te halen bij het kantoor van Imagine Film Festival, Timorplein 52, 1094 CC Amsterdam.

…………………..

28th Imagine Film Festival
17 t/m 28 april 2012 – Filmtheater Kriterion & Tuschinski 1

Ca. 70 lange én korte films, Night of Terror, Fantastic European Shorts,
Anime, Masterclasses, paneldiscussies en Q&A’s
Themaprogramma: Superhelden
Speciale aandacht voor Il Luster Producties

Bron: MVSP