Competitie HAFFTube – en de winnaar is…

En de winnaar is… Bugging the Bug van Velislav Kazakov (Cuckoo Animation, Canada), over een lieveheersbeestje in een wereld vol van komisch onheil.

Op de voet gevolgd – heel close! – door Flowers of Chaos van Junyong Wu (Hongkong) met herinneringen aan de geschiedenis van China.

De internationale competitie voor webanimaties (voor vrij werk en opdrachtfilms, van maximaal vijf minuten) vond plaats op HAFFTube, gesteund door YouTube. De competitie startte in februari. De eerste tien dagen werden ongeveer vijf films per dag geüpload. Geleidelijk aan vulde HAFFTube zich met animatiefilms van over de hele wereld, met verrassend veel nieuw werk. De limiet voor het aantal films is gesteld op vijftig. Toen dat aantal bereikt werd, werden dagelijks een aantal films weggeselecteerd door het HAFF om ruimte te maken voor nieuwe aanmeldingen. Aanmeldingen waren mogelijk tot 10 maart. Vervolgens nam een jury, bestaande uit filmmakers die met hun films zijn geselecteerd voor de competitie voor shorts, het over om een winnaar aan te wijzen in de overgebleven shortlist.

Bron: HAFF