Pieter Fleury, nieuw Hoofd Documentaire bij Filmfonds

Pieter Fleury (1955) wordt het nieuwe Hoofd Documentaire bij het Nederlands Filmfonds. Hij start per 2 april en volgt in deze functie Niek Koppen op.

Als regisseur en producent van documentaires, televisiefilms, opdrachtfilms en commercials bouwde hij de afgelopen 30 jaar naam op. Zo regisseerde hij onder meer de documentaire Ramses, oú est mon prince over Ramses Shaffy die het Gouden Kalf won voor de Beste Lange Documentaire in 2002.

Pieter Fleury is oprichter van het filmproductie bedrijf Golden Monkey Enterprises. Als producent en regisseur maakte hij onder meer Shanghai The Peoples City (1985), Mene Tekel (1997), Noord Korea, een dag uit het leven (2004) en Klokken van de Keizer (2010). Als regisseur werkte hij 12 jaar voor het VPRO programma Diogenes. Als mede-eigenaar van Acht en de Vlieg filmproducties maakte hij Het Schitterende scherm, 50 jaar NOS-Journaal (2006). Zijn meest recente film Het Oordeel (2011) gaat over de besluitvorming van rechters. Hij was onder meer gastdocent aan het Nanjing Arts Institute in China, bekleedde diverse bestuursfuncties in de filmwereld en is senior advisor van de Documentary Films Academic Committee of China TV Artists Association.

Pieter Fleury: “Het Filmfonds staat voor kwaliteit en vernieuwing in cinema. Ik vind het een uitdaging en een eer om mijn kennis daarvoor te mogen inzetten.”

“Met Fleury halen we een maker binnen met grote ervaring in de nationale en internationale documentairepraktijk om het Nederlands documentairetalent met verve te stimuleren” aldus directeur/bestuurder Doreen Boonekamp van het Filmfonds.

Meer informatie:

Nederlands Filmfonds,

Jonathan Mees, communicatie,

tel. 020 5707681,

j.mees@filmfonds.nl

www.filmfonds.nl

Bron: Nederlands Filmfonds