Drie projecten geselecteerd voor MEDIA Mundus

Op 13 maart heeft de Europese Commissie de resultaten van de oproep MEDIA Mundus (01-12) gepubliceerd. 35 projecten ontvangen in totaal 5 miljoen euro van het MEDIA Mundus-programma. Nederland ontvangt hiervan een totaalbedrag van € 213.813,-.

MEDIA Mundus is het internationale samenwerkings- en uitwisselingsprogramma van de Europese Unie voor de audiovisuele sector. De projecten zullen bijdragen aan de versterking van de distributie van Europese films in niet-Europese landen en omgekeerd. Klik hier voor de resultaten.

Uit Nederland hebben de volgende projecten MEDIA Mundus steun ontvangen:

–      World Documentary Exchange (IDFA) ontvangt € 100.000,-

–      Collab! (Stichting Filmfestival Rotterdam) ontvangt € 30.000,-

–      Boost! (Stichting Filmfestival Rotterdam) ontvangt € 83.813, –

“Iedereen houdt van goede films in de bioscoop en op televisie. MEDIA Mundus – de wereldwijde versie van de succesvolle MEDIA-programma – moedigt internationale coproducties aan, bevordert wereldwijde distributie en verbetert het concurrentievermogen van de audiovisuele sector. Het doel is het publiek meer keuze te bieden en de kans te geven om films uit de hele wereld te zien”, aldus Androulla Vassiliou, Europees commissaris voor onderwijs, cultuur, meertaligheid en jeugdzaken.

Androulla Vassiliou

Bron: MEDIA Desk Nederland