Masterclass documentairemaker Petr Lom in Den Haag

Het Movies that Matter Festival in Den Haag presenteert op vrijdagmiddag 23 maart 15:00 uur een Masterclass van de documentairemaker Petr Lom voor studenten van filmacademies, (aspirant) filmmakers en andere geïnteresseerden.

Autodidact Petr Lom produceert, regisseert, filmt en monteert zelf al zijn films. Hij begon zijn carrière als academicus: hij studeerde politieke filosofie aan de universiteit van Harvard. Dit jaar maakte hij de indrukwekkende documentaire: Back to the Square.Deze film werd zeer enthousiast ontvangen op het International Film Festival Rotterdam.

Het Movies that Matter Festival wijdt een retrospectief aan Lom’s werk en vertoont de eerder genoemde documentaire Back to the Square.

Tijdens de Masterclass zal Petr Lom ingaan op de belangrijkste lessen die hij heeft geleerd door het maken van zijn laatste vier films. Hij vertelt over de uitdagingen van het vinden van boeiende personages en de opbouw van een verhaal in de film. Hij zal ook aandacht besteden aan het waarborgen van je creatieve onafhankelijkheid als filmmaker. Tevens zal hij zich richten op de moeilijkheden waarmee de maker van films over mensenrechten mee te maken krijgt: met name de ethische dilemma’s waarmee een maker onvermijdelijk wordt geconfronteerd.
Wilt u deelnemen aan deze masterclass? Vanaf donderdag 10 maart kunt u een toegangskaart kopen bij onze festivalkassa’s: Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui. Reserveren kan telefonisch op beide locaties: 070 – 365 60 30 en 070 –  346 52 72 of via www.filmhuisdenhaag.nl.

Vrijdagmiddag 23 maart, 15.00 – 16.15 uur
Entree: € 8,50 (op vertoon studentenkaart € 7)

Movies that Matter Festival
Het Movies that Matter Festival is hét Nederlandse filmfestival van de geëngageerde film, een internationaal film- en debatfestival over mensenrechten en menselijke waardigheid. Het vertoont van donderdag 22 t/m woensdag 28 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui ruim zeventig documentaires en speelfilms. Daarbij presenteert het tientallen debatten, talkshows, masterclasses en workshops waarin het publiek de gelegenheid krijgt in gesprek te gaan met filmmakers, mensenrechtenactivisten, experts en politici.

Het overzicht van de geselecteerde films van het festival vindt u vanaf begin maart op www.moviesthatmatter.nl en verschijnt op zaterdag 10 maart als bijlage bij dagblad Trouw.

Retrospectief Petr Lom
Het retrospectief van het werk van Petr Lom vindt plaats op vrijdag 23 maart in Filmhuis Den Haag.
Programma
13:15 Back to the Square (2012)
15:00 Masterclass Petr Lom
17:00 Letters to the President (2009)
19:30 On a Thightrope (2007)
21:15 Bride Kidnapping in Kyrgyzstan (2004)

Back to the Square zal ook op zaterdag 24 maart om 15:30 in Theater aan het Spui te zien zijn. Na afloop volgt een uitgebreid debat met de maker en betrokkenen.
Tevens wordt Back to the Square nog vertoond op de laatste dag van het festival: Woensdag 28 maart om 21:00 Filmhuis Den Haag. Na afloop volgt een gesprek met de maker.
Bron: Movies that Matter