20.000 bezoekers voor OUWEHOEREN

Dit weekend heeft de documentaire OUWEHOEREN, van regisseurs Rob Schröder en Gabrielle Provaas, de 20.000ste bezoeker ontvangen sinds de bioscooprelease op donderdag 1 december. Eind december kreeg OUWEHOEREN de Kristallen Film overhandigd namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds, voor het behalen van 10.000 bezoekers.

Tevens is de film geselecteerd voor een aantal internationale festivals waaronder: HotDocs in Canada, Rome Independent Film Festival in Italië, IndieLisboa in Portugal en het New Horizons International Film Festival in Polen. OUWEHOEREN draait nog op diverse plekken in Nederland.

Over de documentaire:

Louise en Martine Fokkens leven en overleven al bijna 50 jaar op de wallen. Er is in die tijd heel wat veranderd. Rob Schröder en Gabrielle Provaas volgden de dames Fokkens de afgelopen jaren en legden dit vast in de documentaire. Louise en Martine tekenden zelf hun ervaringen op in een boek: ‘Ouwehoeren – Verhalen uit de Peeskamer’.

Niemand kan ons beter inwijden in de intrigerende wereld van de betaalde liefde, dan de tweelingzussen Louise en Martine. Al ruim 50 jaar zijn zij bekende gezichten op de Amsterdamse wallen. OUWEHOEREN is een film over het leven van deze twee opmerkelijke vrouwen en laat zien wat gewoonlijk achter de gesloten gordijnen van het vak verborgen blijft.

De film is geregisseerd door Rob Schröder en Gabrielle Provaas. OUWEHOEREN is een Submarine productie in coproductie met de VPRO en is een Teledoc, een samenwerkingsverband van het CoBO-Fonds, het Nederlands Filmfonds en de NPO.

Bron: Nederlands Film Festival