Pizza Verdi wint finale Online Competitie Go Short

Woensdag start de vierde editie van Go Short. Nu al is de eerste prijswinnaar bekend. Pizza Verdi van Gary Nadeau kreeg de meeste stemmen van het publiek op de website van het festival en wint daarmee de Biosagenda.nl Online Award ter waarde van 1.500 euro.

Van begin september tot 10 maart kon iedereen op goshort.nl korte film kijken en mee stemmen voor de Online Competitie. Vanaf 14 maart staat Nijmegen 5 dagen in het teken van de korte film. Dit jaar breidt Go Short uit met een heus festivalpaviljoen op het Mariënburgplein!

Pizza Verdi
De vijfentwintig films in de competitie werden samen meer dan 8.000 keer bekeken. Het publiek kon de films waarderen met maximaal vijf Go Short pijlen, het beeldmerk van Go Short. Pizza Verdi, een stijlvol gefilmde zwart-wit film van Gary Nadeau, laat een kat-en-muis-spel zien waarbij niets is wat het lijkt. De film van zeven minuten was in september nog de nummer twee, maar kreeg in de finale veruit de meeste pijlen. Pizza Verdi is een New Yorks verhaal, dat je op het puntje van stoel houdt. De runner-ups zijn twee films die in het in de laatste voorronde maand uitstekend deden, Quattro Formaggio en Sotto Casa. Heb je ze nog niet gezien? Ga dan snel naar de festival website waar de top drie nog te bekijken is tot eind maart. Vanaf april is Go Short weer terug met de nieuwste online shorts.

Go Short Paviljoen
Aanstaande woensdag trapt Go Short af met de opening in het festivalpaviljoen. Het paviljoen van ruim 275 m2 staat voor het eerst op het Mariënburgplein voor LUX, en is dé plaats voor filmconcerten, lezingen en discussieprogramma’s. Een bijzondere lezing wordt gegeven in het paviljoen door de levende legende, Foley artiest Mel Kutbay. Foley is de kunst van het nabootsen van geluiden. Geen herrie, maar doelbewust geluiden creëren voor bijvoorbeeld films en hoorspelen. Daarnaast ontmoeten muzikanten en filmmakers elkaar op het paviljoen podium tijdens een reeks van unieke live optredens. Filmklassiekers vormen de inspiratie voor nieuwe soundtracks. Ook op andere locaties is er genoeg te zien, horen en te dansen. Natuurlijk is LUX weer het bruisende hart van het festival waar alle filmvertoningen plaatsvinden. Donderdag krijgt het Poolse programma een feestelijke invulling met Go Polski in Wunderbar. Zaterdagavond is er een unieke samenwerking tussen Max Hattler en de producers van NEW, aansluitend de opzwepende klanken van Dearworld. Kom kijken, luisteren, dansen, Go Short!

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen is hét festival voor de korte film in Nederland. De vierde editie van Go Short vindt plaats van 14 tot en met 18 maart 2012.Het volledige programma met films, lezingen, live optredens en feestjes is te vinden op www.goshort.nl.

Go Short International Short Film Festival Nijmegen
14 t/m 18 maart 2012, LUX Nijmegen
www.goshort.nl

Bron: Go Short