ALV en NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) op maandag 26 maart – thema ‘Filmmakers als multi-talenten’

Maandag 26 maart is het weer tijd voor de maandelijkse NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) in SMART Project Space/LAB111. Deze keer wordt er een interessante paneldiscussie gehouden met het thema ‘Filmmakers als multi-talenten?’. Hiernaast is er zoals altijd de gelegenheid om op de avond gezamenlijk een hapje te eten en gezellig te borrelen met andere film- en tv-professionals.

Voor NBF-leden vindt voorafgaand aan de NBF netwerkborrel op maandag 26 maart de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats van 16:00-18:00 in de kapel van SMART Project Space, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam-West. De vergaderstukken worden op maandag 19 maart ter beschikking gesteld, hierover wordt een aparte mail gestuurd. Aan- of afmelden voor de Algemene Ledenvergadering kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588.

Programma
Terwijl de hoeveelheid functies bij grotere speelfilmprojecten steeds groter wordt, lijkt het vandaag de dag steeds wenselijker te zijn als je als maker verschillende functies kan uitvoeren. Met de huidige technologische ontwikkelingen blijkt dit ook steeds meer in handbereik van makers te liggen. In de documentairewereld is de ‘One Man Crew’ al jaren een bekend begrip, maar wordt het met krimpende budgetten niet steeds effectiever om ook bij fictieprojecten verschillende taken door één persoon te laten uitvoeren? Wat zijn de voor- en nadelen van het inzetten van een kleine crew met ‘multi-talenten’ en welke invloed heeft dit op de kwaliteit van het project? En hoe kun je je als maker als veelzijdig ontwikkelen en wat zijn de valkuilen hierbij? We gaan met verschillende ervaren makers/experts in gesprek over dit onderwerp.

Panelleden (lijst wordt nog aangevuld)
Meral Uslu studeerde in 1988 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Uslu houdt zich zowel bezig met documentaire als dramaproducties en draaide met een tweekoppige crew (met Maria Mok) verschillende indringende portretten en documentaires. Haar nieuwste project Snackbar (geselecteerd voor filmfestival Berlijn) is opgezet als fictieproject, maar is uiteindelijke een mix tussen fictie- en non-fictie geworden. Zie ook http://www.filmkrant.nl/TS_maart_2012/7786

Mardou Jacobs werkt sinds 1984 als professional in de filmwereld. In de afgelopen decennia heeft ze veel ervaring opgedaan als uitvoerend producent van verschillende speelfilms, televisiefilms en –series van verschillend formaat en heeft ze de afgelopen jaren met regisseur Rudolf van den Berg voor de projecten Tirza en Süskind gewerkt. Momenteel werkt ze aan The Entertainment Experience, een interactief project van Paul Verhoeven waarbij er door input van publiek een zogenaamde ‘user generated movie’ wordt gemaakt. Mardou heeft in zowel binnen- als buitenland veel ervaring met het werken met grote crews en de samenstelling en coördinatie hiervan.

Dinnerdeal
Het restaurant van LAB111 biedt speciaal voor de NBF netwerkborrel een aantrekkelijke en voordelige dinnerdeal aan: voor €17,50 krijg je een voor- en hoofdgerecht inclusief een drankje. Aanmelden voor de dinnerdeal kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588, uiterlijk op vrijdag 24 februari. Het diner wordt om 19:00 geserveerd in het restaurant en kan van te voren worden afgerekend bij de kassa van het restaurant.

Het programma van de avond:
17:30 – 19:00 inloop & borrelen aan de bar
19:00 – 20:00 dinnerdeal (optioneel)
20:00 – 21:30 programma in de kapel: ‘Filmmakers als multi-talenten?’
21:30 – ?        borrelen aan de bar

Wat: NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) – thema ‘Filmmakers als multi-talenten?’
Wanneer: maandag 26 maart 2012
Waar: SMART Project Space, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam-West (Google Maps)
Voor wie: alle film- en televisieprofessionals

Aanmelden voor de avond is gewenst en kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588. Geef bij je aanmelding ook even aan of je gebruik wilt maken van de dinnerdeal.

De volgende NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) vindt vanwege Koninginnedag één dag later plaats, op dinsdag 1 mei.