Laatste kans voor aanmelding voor NBF seminar ‘Soundtrack Your Film’ op vrijdag 16 maart

Op vrijdag 16 maart organiseert de NBF in samenwerking met het Go Short festival in Nijmegen een Industry Day, gericht op professionals en met het thema muziek en film. Er zijn voor het ochtendprogramma nog maar een paar plekken beschikbaar dus meld je snel aan als je hierbij aanwezig wilt zijn!

In de ochtend vindt het NBF seminar ‘Soundtrack your film’ plaats, waarbij verschillende inspirerende experts aan het woord komen over de verschillende manieren om aan muziek voor je (film)project te komen, uiteraard ondersteund door veel leuke fragmenten en voorbeelden. Na de lunch is het tijd voor een paneldiscussie waarbij muzikanten, regisseurs en producenten aanschuiven en een aansluitend zal er een talkshow zijn over de toekomst van muziekvideo’s.

NBF SeminarSoundtrack Your Film
vrijdag 16 maart – 10:00 – LUX 3

Was muziek eerder nog het ondergeschoven kindje dat maar mocht hopen dat er enig budget voor overbleef, vandaag de dag wordt het steeds meer een essentieel component gezien dat in belangrijke mate bijdraagt aan de zeggingskracht van een (film)project. Het belang van het gebruiken van muziek in je (film)project wordt dus steeds meer onderkend. Als maker kom je hierbij wel steeds vaker voor de keuze te staan of je moet kiezen voor library- of  gecomponeerde muziek. Muziek verkrijgen via een library is een snelle optie, maar waar kun je terecht en wat kun je qua kosten verwachten? Nieuw gecomponeerde muziek levert weliswaar een resultaat op dat beter bij je verwachtingen en ideeën past, maar hierbij moet je wel rekenen op een hoger prijskaartje en een intensiever en langere productietijd.

In dit NBF seminar gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop je aan muziek kunt komen en wat de praktische kant inhoudt. Maar ook de samenwerking tussen regisseur en componist komt aan bod; hoe kun je ervoor zorgen dat de wederzijdse verwachtingen worden ingelost? Uiteraard passeren verschillende inspirerende voorbeelden de revue en kun je in contact komen met professionals uit de muziek- en filmsector die alles weten over wat je kunt verwachten als je muziek zoekt voor je film, hoe groot of klein het project ook is.

Sprekers:
Rogier van Twuijver (Epiqurus Agency)
– Epiqurus Agency is een wereldwijd opererend Amsterdams management agency met een Music Supervision Department. Ze werken momenteel samen aan een nieuwe Hollywood productie samen met een erkend Music Supervision bedrijf uit Los Angeles. Rogier zal het traject toelichten van produceren tot de uiteindelijke plaatsing van muziek voor projecten en alles wat daarbij komt kijken, ook financieel en qua rechten/publishing. Zijn presentatie zal uiteraard worden ondersteund door fragmenten.

Jean Paul Ditmarsch (Audio Network) – Audio Network is opgericht in 2001 en beheert een internationale music library met een uitgebreide catalogus met muziek. Deze is permanent vrijgemaakt is van rechten voor gebruik over de hele wereld en voor verschillende formaten. Jean Paul zal toelichten hoe een music library werkt voor makers en kort aandacht besteden aan de rechten die met het gebruik van muziek samenhangen.

Harold Jalving (eigenaar/Sound Designer Harold Jalving Sound Design) – de afgelopen 20 jaar heeft Harold het sound design verzorgd van films van o.a. George Sluizer, Ramon Gieling, Eddy Terstall en Heddy Honigmann. Momenteel werkt hij opnieuw aan een film met George Sluizer over River Phoenix. Hij zal tijdens het seminar aan de hand van twee van twee recente projecten komen vertellen de keuze van instrumentatie (het beantwoorden in muziek aan een verhaal) en de (internationale) rechten van muziekgebruik.

Martijn Schimmer & Matthijs Kieboom (SMP studio) – Schimmer Music Productions (SMP) is in 15 jaar tijd uitgegroeid tot een muziek en audio-post productie bedrijf met wellicht het grootste aantal nieuwe creatieve producties in muziek en geluid van Nederland. Martijn en Matthijs zullen aan de hand van voorbeelden van projecten waarvoor ze muziek hebben verzorgd laten zien hoe de muziek tot stand komt, welke praktische zaken er mee samenhangen en hoe de samenwerking tussen de opdrachtgever- en nemer kan verlopen.

Lunch en gelegenheid tot netwerken
vrijdag 16 maart – 12:30-14:30 – Festival Pavilion

Music & Film – Meet the Experts
vrijdag 16 maart – 14:30 – Festival Pavilion
In de middag verwelkomen we verschillende gasten die zowel actief zijn in de muziek- als de filmwereld. Perquisite en Jelle Nesna vertellen over hun samenwerking voor de Gouden Kalf winnende soundtrack voor Carmen van het Noorden. Perquisite werd bekend door zijn samenwerking met Pete Philly, en is nu een veel gevraagde filmcomponist. Hij maakt onder andere de soundtrack voor Small Klein (Sanne Vogel), te zien in blok NL1 Face to Face. Philip Huffvernoemde zijn eerste roman naar het Spinvis nummer Dagen van Gras. Het boek vormde de basis voor de gelijknamige film die hij maakte met Tomas Kaan. Philip Huff laat muziek fungeren als een personage, en zal er op ingaan hoe dit zich vertaalt in film.  Productiebedrijf Habbekrats heeft zich afgelopen jaar in de kijker gespeeld met hun speelfilm-debuut Rabat. Vorig jaar won regisseur Jim Taihattu al een Go Short Award met Dominique voor de beste Nederlandse korte film. Ze verworven eerder naam en faam in de muziekwereld met videoclips voor onder andere The Partysquad, Tiësto en Opgezwolle. Habbekrats zal vertellen hoe de samenwerking met muzikanten hun bedrijfsstrategie versterkt.

Music Video – Meet the Future
vrijdag 16 maart – 17:00 – Festival Pavilion
Je ziet nog zelden videoclips op TV, maar YouTube loopt er helemaal mee vol. De videoclip is nog steeds een belangrijk promotiemiddel voor bands, maar zijn muziekvideo’s ook nog steeds interessant voor innovatieve filmmakers? Tijdens het Music Video panelgesprek ontvangen we Brent Hansen, de oprichter en oud-directeur van MTV Europe. Hij gaat in gesprek met Torre Florim, het brein achter de muziek en de videoclips van De Staat, en Remco Vlaanderen van2Pause, een online platform voor videoclips.

Kosten en aanmelding
Aanmelden voor de gehele Industry Day of alleen het ochtend- of middagprogramma kan via:

dit formulier

of door een mail te sturen naar nbf@nbf.nl

Deelname aan het gehele programma (inclusief lunch) bedraagt €15,-, maar NBF-leden kunnen gratis participeren.

Details
Wat: Industry Day met NBF seminar ‘Soundtrack Your Film’
Wanneer: vrijdag 16 maart 2012 10:00-19:00
Waar: Filmzaal LUX 3 (ochtendprogramma) & Festivalpaviljoen (middagprogramma) (zie http://goshort.nl/fId40_1/)
Voor wie: NBF-leden (gratis) en andere relaties, film- en televisieprofessionals (€15,-), inclusief uitgebreide lunch

We hopen jullie in grote getale te mogen verwelkomen!