Internationale belangstelling voor Michel van Erps I AM A WOMAN NOW

De nieuwste film van Michiel van Erp, I am a woman now, oogst veel interesse in het buitenland.

Mede dankzij de uitverkochte zalen op de afgelopen editie van het IDFA, tonen filmfestivals wereldwijd belangstelling voor de film. I am a woman now is de komende tijd onder andere te zien op filmfestivals in Duitsland, Italië, Tsjechië, Israël, Griekenland en de USA. Bijzonder is dat de film is geselecteerd voor Frameline in San Francisco. Dit is het langstlopende en drukst bezochte LGBT festival ter wereld.

Ook vanuit buitenlandse televisiestations is er veel interesse. De Belgische VRT, de Griekse ERT, de Israëlische Yes en het Canadese Knowledge Network hebben de film inmiddels aangekocht.

Vanaf aanstaande donderdag 15 maart is de film te zien in Amsterdam (Het Ketelhuis), Haarlem (Filmschuur), Utrecht (’t Hoogt), Breda (Chassé), Rotterdam (Lantaren/Venster), Den Haag (Filmhuis Den Haag), Groningen (Images), Nijmegen (LUX), Den Bosch (Verkadefabriek) en Maastricht (Lumière).

I am a woman now is een integer portret van vijf transseksuele vrouwen op leeftijd, die allen door dezelfde ‘wonderdokter’ Georges Burou werden geopereerd in de jaren vijftig, zestig en zeventig. Niemand wist precies wie deze dokter was, maar zijn naam verspreidde zich snel over de hele wereld. Deze vrouwen riskeerden hun leven in de hoop op een nieuw, beter leven. Zolang deze ‘patiënten’ betaalden, werden er geen vragen gesteld in de kliniek van Burou in Casablanca, Marokko. I am a woman now is een film over het najagen van het haast onbereikbare, de kloof tussen het realiseren van een droom en de harde realiteit die er soms op volgt.

I am a woman now is een productie van De Familie Film en Televisie, in coproductie met VPRO, in samenwerking met het Nederlands Filmfonds, het CoBO Fonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Bron: MVSP