Maak je eigen Imagine Festival-leader

Net als in 2010 en 2011 jaar zoekt Imagine ook dit jaar creatievelingen en thuisfilmers die een gooi willen doen naar de Time Capsule Award, de prijs voor de beste online-film van het festival, een creatie van ontwerper Thijs Ouwehand.

Het thema is dit jaar: the end. Volgens de Mayakalender houdt de wereld op 21 december van dit jaar op te bestaan. Hoe die ondergang eruitziet? Roland Emmerich maakte er in zijn 2012 een peperduur spektakelstuk van. Maar volgens ons kan het niet alleen veel goedkoper, maar ook veel inventiever. Of spannender, intelligenter of grappiger.
Maak je eigen ondergangsfantasie en zie ‘m straks terug op het grote doek, voorafgaand aan een Imagine-vertoning.

Evenals vorige jaren heb je maximaal 30 seconden tot je beschikking om het thema te verbeelden. Materiaal, techniek en vorm zijn geheel vrij, maar sluit wel af met het officiële logo of de speeldata van 28ste editie: 17 t/m 28 april 2012. Alle inzendingen komen ook op de festivalsite. Daar vind je ook meer instructies, en inspiratie uit de (winnende) TimeCapsule-films van voorafgaande jaren.

Plaats jouw Imagine-leader op YouTube met de tags ‘Imagine’ en ‘Mayan Prophecy’ en stuur ons vervolgens de URL, jouw naam en contactgegevens naar timecapsule@imaginefilmfestival.nl De deadline is 8 april 2012.
Uit alle inzendingen wordt uiteindelijk een winnaar gekozen die er met de prestigieuze Time Capsule Award (plus mysterieuze inhoud) én de eeuwige roem vandoor gaat. Nou ja, eeuwig – dát geldt alleen als de Maya’s het toch bij het verkeerde eind bleken te hebben.

Veel succes & plezier en hopelijk tot kijk op Imagine!

Ps: Alle resoluties en formaten mogen, maar perfectionisten die straks verzekerd willen zijn van de allerbeste projectiekwaliteit op ons witte doek, die knopen de volgende technische gegevens in zijn oren: minimale resolutie 1080p tot maximaal 2k. Minimaal stereo audio met een sample rate van ten minste 48 khz en een bitdiepte van 24-bit. -Container van het (video)materiaal mag een opvolgende TIFF-sequence, .mov of .mxf zijn. Codec in volgorde van voorkeur Uncompressed, JPEG-2000, ProRes-422-HQ of XDCAM-HD422, Animation Quicktime. Wie hierover nog vragen heeft, kan die stellen aan info@imaginefilmfestival.nl o.v.v. ‘Time Capsule Specs’.

Poster
Het affiche is evenals in 2010 en 2011 ontworpen door Iris van der Eijken (Iris Ontwerpt).

Verdere informatie en updates over films, gasten en speciale evenementen zijn vanaf begin februari te vinden op website:
http://www.imaginefilmfestival.nl. Het artwork en foto’s zijn in high res van de site te downloaden of op te vragen bij MVSP.

Bron: MVSP