Cineblend woensdag 7 maart 2012

Cineblend, de maandelijkse avond van SAVAN (Stichting Audiovisuele Antropologie Nederland) met diner, film en debat, heeft woensdag 7 maart als thema: OCCUPY .

De beeldvorming rond de Occupy-beweging in Nederland is voor een groot deel gekenmerkt door berichtgeving over rellen, overlast en wanorde. Op de televisie is deze berichtgeving  met name gevoed door de zender PowNed. Tegelijkertijd heeft een hele batterij documentairemakers zich op Occupy gestort om een blik van binnenuit te geven die meer recht doet aan de complexe realiteit van de beweging. Vanavond richten we ons op die blik.

Is de negatieve berichtgeving een van de redenen geweest voor de documentairemakers om te gaan draaien en geven zij een radicaal ander beeld? En wat vinden de Occupyers zelf van al die aandacht en de resulterende beeldvorming? Kunnen zij ook de media naar hun hand zetten, en hoe reageren ze op elkaars werk?

Te gast zijn:
Het makerscollectief van de film I-Occupy: Eva de Breed, Aliona van der Horst, Suzanne Raes, Hens van Rooy, Sanne Rovers en Yan Ting Yuen.

Pedro Collantes: Spaans regisseur en editor. Maakte voor de thema-uitzending Occupy
Europa! De comeback van de jeugd van VPRO’s Tegenlicht een item over de Occupy-beweging in Madrid.

Sara Blom: antropologe en filmmaakster. Voor haar film Dit zijn onze straten
(werktitel) die in mei in première zal gaan, filmde ze in het tentenkamp van de Occupy- beweging op het Beursplein in Amsterdam vanaf de opbouw tot het afbreken.

Massoud Memar: Iraanse filmmaker, scenarist, fotograaf en schrijver. Hij maakt in eigen beheer de film Een dag bij Occupy Amsterdam.

Graag tot ziens op deze inspirerende avond!

Locatie: Soeterijn Café, Tropentheater Amsterdam
Tijdstip:
19:30

http://www.savan.nl/cineblend/?pageAlias=7maart2012

Bron: persbericht Cineblend