NBF seminar ‘Soundtrack Your Film’ op Industry Day tijdens het Go Short festival op vrijdag 16 maart

Op vrijdag 16 maart organiseert de NBF in samenwerking met het Go Short festival in Nijmegen een Industry Day, gericht op professionals en met het thema muziek en film. In de ochtend vindt het NBF seminar ‘Soundtrack your film’ plaats, waarbij verschillende inspirerende experts aan het woord komen over de verschillende manieren om aan muziek voor je (film)project te komen, uiteraard ondersteund door veel leuke fragmenten en voorbeelden. Na de lunch is het tijd voor een paneldiscussie waarbij muzikanten, regisseurs en producenten aanschuiven en een aansluitend zal er een talkshow zijn over de toekomst van muziekvideo’s.

10:00 – 12:30 NBF seminar ‘Soundtrack your film’

Was muziek eerder nog het ondergeschoven kindje dat maar mocht hopen dat er enig budget voor overbleef, vandaag de dag wordt het steeds meer een essentieel component gezien dat in belangrijke mate bijdraagt aan de zeggingskracht van een (film)project. Het belang van het gebruiken van muziek in je (film)project wordt dus steeds meer onderkend. Als maker kom je hierbij wel steeds vaker voor de keuze te staan of je moet kiezen voor library- of  gecomponeerde muziek. Muziek verkrijgen via een library is een snelle optie, maar waar kun je terecht en wat kun je qua kosten verwachten? Nieuw gecomponeerde muziek levert weliswaar een resultaat op dat beter bij je verwachtingen en ideeën past, maar hierbij moet je wel rekenen op een hoger prijskaartje en een intensiever en langere productietijd.

In dit NBF seminar gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop je aan muziek kunt komen en wat de praktische kant inhoudt. Maar ook de samenwerking tussen regisseur en componist komt aan bod; hoe kun je ervoor zorgen dat de wederzijdse verwachtingen worden ingelost? Uiteraard passeren verschillende inspirerende voorbeelden de revue en kun je in contact komen met professionals uit de muziek- en filmsector die alles weten over wat je kunt verwachten als je muziek zoekt voor je film, hoe groot of klein het project ook is.

Sprekers:

Rogier van Twuijver (Epiqurus Agency) – Epiqurus Agency is een wereldwijd opererend Amsterdams management agency met een Music Supervision Department. Ze werken momenteel samen aan een nieuwe Hollywood productie samen met een erkend Music Supervision bedrijf uit Los Angeles. Rogier zal het traject toelichten van produceren tot de uiteindelijke plaatsing van muziek voor projecten en alles wat daarbij komt kijken, ook financieel en qua rechten/publishing. Zijn presentatie zal uiteraard worden ondersteund door fragmenten.

Jean Paul Ditmarsch (Audio Network) – Audio Network is opgericht in 2001 en beheert een internationale music library met een uitgebreide catalogus met muziek. Deze is permanent vrijgemaakt is van rechten voor gebruik over de hele wereld en voor verschillende formaten. Jean Paul zal toelichten hoe een music library werkt voor makers en kort aandacht besteden aan de rechten die met het gebruik van muziek samenhangen.

Martijn Schimmer & Matthijs Kieboom (SMP studio) – Schimmer Music Productions (SMP) is in 15 jaar tijd uitgegroeid tot een muziek en audio-post productie bedrijf met wellicht het grootste aantal nieuwe creatieve producties in muziek en geluid van Nederland. Martijn en Matthijs zullen aan de hand van voorbeelden van projecten waarvoor ze muziek hebben verzorgd laten zien hoe de muziek tot stand komt, welke praktische zaken er mee samenhangen en hoe de samenwerking tussen de opdrachtgever- en nemer kan verlopen.

12:30 – 14:30 Lunch en gelegenheid tot netwerken

14:30–16:30 Music & Film – Meet the experts

In de middag verwelkomen we verschillende gasten aan onze tafel die alle zowel kennis hebben van de wereld van muziek als de wereld van film. De gasten zullen bestaan uit muzikanten, regisseurs en producenten.

17:00-19:00 Talkshow: The Future of Music Video

MTV moet terug! Het vertonen van muziekvideo’s gebeurt steeds minder. Toch worden er nog steeds volop muziekfilms gemaakt. Maar wat zegt dat over de kwaliteit hiervan? Zijn muziekvideo’s nog steeds interessant voor innovatieve filmmakers? Tijdens deze talkshow zullen de professionals antwoord geven op alle vragen rondom deze kwestie.

Kosten en aanmelding
Aanmelden voor de gehele Industry Day of alleen het ochtend- of middagprogramma kan via dit formulier. Deelname aan het gehele programma (inclusief lunch) bedraagt €15,-, maar NBF-leden kunnen gratis participeren.

Details
Wat: Industry Day met NBF seminar ‘Soundtrack Your Film’
Wanneer: vrijdag 16 maart 2012 10:00-19:00
Waar: Klein Mariënburg 24 in Nijmegen (Google Maps)
Voor wie: NBF-leden (gratis) en andere relaties, film- en televisieprofessionals (€15,-), inclusief uitgebreide lunch

We hopen jullie in grote getale te mogen verwelkomen!