‘Dag van de Syrische schreeuw’ – films, kunst en debat over Syrië op 15 maart

Het Jasmijnplein organiseert i.s.m het Syrisch Comité op 15 maart aanstaande de “dag van de Syrische schreeuw” waarin wordt teruggekeken op een jaar van verzet in Syrie.

Deze dag zal in het teken staan van films, kunst en debat over Syrië.  Kunst hielp en helpt Syriërs hun onvrede te uiten over het bewind van de Syrische president Bashar al-Assad en speelde zodoende in het afgelopen jaar een belangrijke rol in de opstand tegen dit regime. Op deze dag wordt teruggekeken op een jaar van verzet in Syrie dat al vele duizenden
mensen het leven kostte.
Door middel van een kunstexpositie willen we de bezoekers graag kennis laten maken met de Syrische revolutie zoals wij die beleefden. Een 50 meter lang doek zal een overzicht geven van de bijzondere gebeurtenissen in het afgelopen jaar, daarnaast zal onder meer een filmcompilatie over de Syrische revolutie worden getoond en zullen Syrische muzikanten live
optredens verzorgen.

De opening van de dag van 15 maart zal rond 14u plaatsvinden. ’s Middags is er gelegenheid om de kunstwerken te bezichtigen. Vanaf 16.00 uur zijn er tafelgesprekken met ooggetuigen en Syrie-deskundigen.
Tussen 18.00 en 19.30 is er een buffet en een collecte voor het Rode Kruis.

Vanaf 20u zal er een debat plaatsvinden over de toekomst van Syrië waaraan verschillende Tweede Kamerleden en Syrië-deskundigen zullen deelnemen.

U bent welkom voor zowel het middag- als het avondprogramma. Laat u ons weten als u gebruik wilt maken van het buffet. Wij vinden het ook fijn om even te horen of en wanneer u aanwezig wilt zijn.
U kunt hiervoor een mail sturen naar roshbash@gmail.com of ipalm@sp.nl.

U kunt zich ook opgeven via facebook:http://www.facebook.com/#!/events/177088792391707/

Met vriendelijke groeten,

Namens het Syrisch Comité en leden van het Jasmijnplein,
Rosh Abdelfatah

Plaats: Grotekerkplein 5, Rotterdam