Go Short 14 t/m 18 maart 2012: Muziek en film ontmoeten elkaar tijdens Go Short

Je neemt het al snel voor lief, maar vaak kleurt de muziek je beleving van een film het meest. Go Short – International Short Film Festival Nijmegen kijkt dit jaar verder dan de korte film en besteedt bijzondere aandacht aan muziek.

Er is dit jaar extra veel ruimte voor muziekfilms, videoclips en zelfs korte musicals. Zo komen Arcade Fire, Michael Jackson, Ben l’Oncle Soul en The Buzzcocks voorbij op het witte doek. Buiten de filmzaal brengt Go Short filmmakers en muzikanten samen met optredens, masterclasses en panels.

Muziek inspireert filmmakers
Eigenwijs, vernieuwend, jong en inventief; filmmakers en muzikanten halen vaak het beste in elkaar naar boven. Zo liet Spike Jonze zich bijvoorbeeld inspireren door het album The Suburbs van Arcade Fire. Dat leverde meer op dan een videoclip, uit ideëen van Arcade Fire en Jonze ontstond de korte film Scenes from the Suburbs. Op Go Short zal de film voor het eerst in Nederland in de bioscoop te zien zijn. Ook de ongetwijfeld bekendste videoclip allertijden Thriller van Michael Jackson is tijdens Go Short op het witte doek te zien.

Musical shorts
Spontaan een dansje doen en in zingen uitbarsten, alleen in musicals kom je er mee weg. In het musicalblok komt Ben L’Oncle Soul langs gezwierd als platenhandelaar met soul. Maar op Go Short kun je ook musical shorts zien met verrassende onderwerpen als het leven van een illegaal in Frankrijk en de coming-out van een jonge Noor.

Binaural Swimming
Simon Ellis, special guest van Go Short 2010, keert terug naar Nijmegen voor een bijzondere première. In de korte documentaire Binaural Swimming ervaar je een unieke opname van de Britse band The Swimming alsof je, je tussen de muzikanten begeeft. Met een koptelefoon op hoor je het geluid van alle kanten op je af komen. Silent Disco in de filmzaal, met prachtige beelden. Na de voorstelling kunnen de koptelefoons af en geven de Britten een uniek optreden.

Nieuwe samenwerkingen

Ook tijdens het festival brengt Go Short film en muziek bij elkaar. Een week lang werken filmstudenten en sound designers uit heel Europa samen aan korte films op de Go Short Student Campus. Producers van Nieuwe Electronische Waar gaan een samenwerking aan met mediakunstenaar Max Hattler en bands spelen live soundtracks bij filmklassiekers.
Ook worden er lezingen en panels georganiseerd waar de Nederlandse film- en muziekindustrie bij elkaar worden gebracht. Zo geeft Go Short niet alleen een beeld van muziek in film, maar geeft het ook een impuls aan nieuwe samenwerkingen en producties.

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen
14 t/m 18 maart 2012, LUX Nijmegen
www.goshort.nl