NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) op maandag 27 februari – thema ‘Alternatieve financiering: status update’

Kom op maandag 27 februari naar SMART Project Space/LAB111 voor de maandelijkse NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) om te netwerken, borrelen en natuurlijk voor het programma. Deze maand staat het thema ‘Alternatieve financiering: status update’ centraal, waarbij we vanuit de positie van makers zullen bekijken hoe het hen is vergaan die financiering hebben geprobeerd te verkrijgen op onconventionele wijze.

Programma
In 2010 werd door de aangekondigde bezuinigingen duidelijk dat (film)makers dringend naar andere manieren van financieren moesten zoeken om een project van de grond te krijgen. In de IDFA themadag over alternatieve financieringsvormen die de NBF naar aanleiding hiervan organiseerde, kwamen verschillende methodes aan bod, onder andere crowdfunding en samenwerking met commerciële organisaties. Anderhalf jaar later maken we bij deze netwerkborrel de balans op. Aan de hand van de ervaringen van makers van projecten die gebruik hebben gemaakt van niet-traditionele funding zullen we nagaan hoe succesvolle projecten tot stand zijn gekomen en waarom minder succesvolle plannen niet het beoogde succes hebben kunnen behalen. Op deze manier proberen we erachter te komen welke tactieken en strategieen werken en welke juist beter achterwege gelaten kunnen worden.

De projecten die aan bod komen zijn (lijst wordt nog aangevuld, op de NBF website en herinneringsmail zullen de overige projecten worden opgenomen):

Women of Waalo – Documentaire-animatie film. Een vrouw wil de nieuwe president worden van Senegal. Wie is zij? Wat drijft haar? Een oud verhaal van ultiem verzet van haar overgrootmoeders is voor haar een grote bron van kracht om deze strijd aan te gaan. Het project kreeg via Cinecrowd binnen twee weken het maximale bedrag bij elkaar en staat op het internationale platform IndieGoGo op een tussenstand dan €6000,-. Een van de initiators Machteld Aardse zal toelichten hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen en welke andere funding-strategieën er zijn toegepast. (http://www.womenofwaalo.com/nl)

Dinnerdeal
Het restaurant van LAB111 biedt speciaal voor de NBF netwerkborrel een aantrekkelijke en voordelige dinnerdeal aan: voor €17,50 krijg je een voor- en hoofdgerecht inclusief een drankje. Aanmelden voor de dinnerdeal kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588, uiterlijk op vrijdag 24 februari. Het diner wordt om 19:00 geserveerd in het restaurant en kan van te voren worden afgerekend bij de kassa van het restaurant.

Het programma van de avond:
17:30 – 19:00 inloop & borrelen aan de bar
19:00 – 20:00 dinnerdeal (optioneel)
20:00 – 21:30 programma in de kapel: ‘Alternatieve financiering: status update’
21:30 – ?        borrelen aan de bar

Wat: NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) – thema ‘Alternatieve financiering: status update’
Wanneer
: maandag 27 februari 2012
Waar: SMART Project Space, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam-West (Google Maps)
Voor wie: alle film- en televisieprofessionals

Aanmelden voor de avond is gewenst en kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588. Geef bij je aanmelding ook even aan of je gebruik wilt maken van de dinnerdeal.