Kristallen Film voor OVER CANTO

Zondag is de Eyeworks documentaire OVER CANTO, van regisseur Ramon Gieling, bekroond met een Kristallen Film.

Namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds overhandigde festivalprogrammeur Herman de Wit de award aan regisseur Ramon Gieling en producent Janneke Doolaard. Inmiddels hebben 10.000 bezoekers de film over de dramatische invloed van het muziekstuk Canto Ostinato van de componist Simeon ten Holt gezien.

De film OVER CANTO is een intrigerende documentaire over het leven van een aantal mensen dat er anders had uitgezien als Canto Ostinato niet was gecomponeerd. Heel af en toe is muziek, net als de ware liefde, in staat een radicale verandering in iemand teweeg te brengen. Deze compositie heeft dat met velen gedaan. Met onder meer: Halina Reijn, Kees Wieringa, Hans Ruijssenaars, Henkjan Honing, Colette Noël, Simeon ten Holt, Michiel Nooter, Ariane van Vliet, Hans Croiset en vele anderen.

OVER CANTO is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met Prime Time België en de Boeddhistische Omroep, met steun van Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties, Nederlands Filmfonds, CoBO-fonds, BUMA Cultuur en het Vlaams Audiovisueel Fonds. De distributie is in handen van ABC Cinemien Distribution.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

OVER CANTO draait momenteel in 12 zalen in Nederland. Ter gelegenheid van deze bekroning verschijnt 21 februari een limited edition van de dvd Over Canto met als bonus een speciaal gecompileerde versie van de Canto Ostinato door het Rondane Kwartet welke exclusief bij deze uitgave verkrijgbaar zal zijn.

www.overcanto.nl

Bron: Nederlands Film Festival